ŽUPANIJSKI SDP-OVCI DOBROSLAVIĆU: Župane, gdje je nestalo više od 880 tisuća kuna?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Klub vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini uputio je javni dopis županu Nikoli Dobroslaviću oko sudskog procesa koji je pokrenut od strane Doma za starije osobe i izvođača radova, koji je završen, a prema kojem je nastala šteta u iznosu većem od 880 tisuća kuna. Dopis prenosimo u cijelosti.

Na protekloj sjednici Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske vijećnica SDP-a Kristina Ćurčija postavila je pitanje u svezi sudskog procesa koji je pokrenut od strane Doma za starije osobe Dubrovnik i izvođača radova  na istom.

Vaš odgovor je bio da sudski proces postoji i da će ravnateljica ako ga izgubi snositi posljedice poradi loše odluke. Kako do dana današnjeg vijećnica odgovor nije dobila, a prema napisima u medijima sudski procesi su završeni i izgubljeni, a šteta je nastala u iznosu većem od 880 000 kuna što potvrđuje i članak u Dubrovačkom vijesniku broj 3483 od 04.11.2017. godine u kojem jasno stoji da je u travnju 2017. godine FINA ovršila račun Doma za iznos od 881 583,55 kuna.

U isto vrijeme predstavnici Županije (koje ste Vi imenovali) u istom ovom domu sazivaju hitnu sjednicu, nije valjda stoga što namjeravaju izabrati za novog ravnatelja, sadašnju ravnateljicu koja u veljači 2018. godine ispunjava uvjete za punu mirovinu, a ne znamo što su odlučili o izgubljenim sporovima jer bi im to trebao biti prioritet.

Temeljem svega navedenog tražimo Vaše hitno očitovanje o poduzetim radnjama u svezi izgubljenih sporova na Općinskom, Županijskim i Vrhovnom sudu  RH.

Tko je osoba koja će nadoknaditi preko 880 000 izgubljenih kuna, možda umirovljenici u domu ili to namjeravate uvrstiti u rebalans proračuna pa nekom drugom iz proračuna oduzeti kako biste podmirili nečiju osobnu odluku?

Zašto do dana današnjeg niste odgovorili na postavljeno pitanje vijećnici, zašto javno šutite o završenim procesima pred javnošću?

Odgovornost UV je (koliko nam je poznato) od 200 000,00 do 500 000 kuna, a iznad toga je Vaša tj. Županijske skupštine koju o događanjima niste izvijestili ni u svom izvješću o radu, a ni u medijskim nastupima.

Jesu li ova ravnateljica i UV prekršili svoje ovlasti ulazeći u ovaj spor ili ste svo vrijeme za njega znali i šutali?

Temeljem navedenog tražimo da Županija kao osnivač utvrdi odgovornost ravnateljice i UV.

Molimo Vaše žurne odgovore kako bismo ako je potrebno u cijeli ovaj slučaj uključili i druge državne institucije.

Klub vijećnika SDP-a DNŽ

Popularni Članci