ANĐELA VIOLIĆ BRONČANA Završen rekordni i jubilarni Europski kup u Gospinom polju (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tino Marić / HJS
Završen je deseti jubilarni Europski judo kup u Dubrovniku, u organizaciji Judo kluba Dubrovnik 1966. Danas je u Gospinom polju bio drugi dan natjecanja. 

Nedjelja je bila rezervirana za judaše i judašice u poluteškoj i teškoj kategoriji. Domaća ekipa imala je čak šest predstavnika u samoj završnici, od kojih je pet natjecatelja iz Hrvatske uspjelo je doći danas do postolja. Brončane medalje osvojili su Dominik Družeta, Anđela Violić, Nika Jakuš, Lorena Perković i Marćelina Vranješ. Jedini muški predstavnik u finalnom bloku Dominik Družeta (JK „Istarski borac“ – Pula) je u borbi za brončanu medalju kategorije -81kg svladao predstavnika Njemačke Vladimira STARKA u golden score-u. 

U kategoriji -70kg bile su dvije predstavnice u finalnom bloku. Dubrovkinja Anđela Violić (JK „Dubrovnik 1966“) slavila je protiv Izraelke Maye Kogan dok je Karla Kulić (JK „Pujanke“ – Split) ostala nadomak postolja porazom protiv Dagmar Van Wonderen (NED). 

„Na kraju dana jako sam zadovoljna s judom koji sam pokazala i s bacanjima koje sam izvela u svakoj borbi. Mislim da je svaka borba bila različita i posebno teška. Na kraju dana treće mjesto u svojem gradu ne može bit bolje. Ja uvijek kažem da je meni teže boriti se pred domaćom publikom, stvorim sebi neki nepotrebni pritisak, ali opet kada osvojim medalju nema ništa ljepše nego ju osvojiti baš doma.“ – zaključila je 24-godišnja Violić.

Violić je tako danas upisala pobjede protiv Julije Zarybnicke (CZE), Celine Bescker (GER) i Jovane Cakarević (SRB), a poražena je protiv Kaje Schuster (SLO).Osim nje, drugog dana nastupilo je još nekoliko dubrovačkih predstavnika: Ardian Sufaj, Josip Bulić, Mateo Tomašević i Borna Butijer. Inače, ove godine na Europskom kupu nastupilo je oko 350 judoka iz 28 zemalja svijeta. Najviše medalja imala je Njemačka, tri zlata, tri srebra i šest bronci. 

Popularni Članci