Deset golova na Emiratesu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Clive Mason / Getty images
U 'ljepotici' 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na stadionu Emirates deklasirao Newcastle United 7:3 (1:1). Bila je to utakmica s najviše golova ove sezone, te druga u povijesti Premiershipa koji slavili 20. godina postojanja. Rekord još uvijek drži ogled između Portsmoutha i Readinga (7:4) iz rujna 2007. sa 11 golova.

 

Foto: AFP

Arsenal je u vodstvo došao preko Thea Walcotta u 20. minuti. Newcastle je izjednačio krajem prvog poluvremena. Demba Ba je zabio iz slobodnjaka.

Interesantno, Newcastle se tri puta vraćao u susret, imao je 1:1, 2:2, 3:3, no u zadnjih 17 minuta 'Svrake' su primile čak četiri gola. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Theo Walcott (20, 73, 90+2), a strijelci za "Topnike" bili su i Alex Oxlade-Chamberlain (50), Lukas Podolski (64) i Olivier Giroud (84, 87), dok su golove za gostujući sastav zabili Demba Ba (43, 69) i Sylvain Marveaux (59).

Do kraja susreta na travnjaku je postojao samo Arsenal. Po dva pogotka zabili su Walcott i Olivier Giroud koji su doveli Arsenal do pete pozicije.

Vrijedno je za napomenuti da je zadnjih petnaestak minuta utakmnica bila igra mačke i miša, a da je šlag na tortu stavio i sudac koji je sudio dodatnih pet minuta nadoknade, što je ubio ionako demotivirani Newcastle kojem je ovo, nakon Manchester Uniteda drugi bolni poraz u nizu.

Popularni Članci