Košarkaši Dubrovnika ispustili lijepu prednost kod Dubrave, ostala su još tri kola, pa onda doigravanje (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marin Sušić / KK Dubrava
Košarkaši Dubrovnika izgubili su u 30. kolu Premijer lige na gostovanju kod Dubrave rezultatom 64:60 (13:15, 7:8, 18:22, 26:15), i to nakon što su ispustili prednost 15 poena u trećoj četvrtini. 

Dubrovnik je bio u vodstvu cijelo prvo poluvrijeme u Dubravi. Otvorili su serijom 7-0, što Dubrava do pauze smanjuje na tricu zaostatka (20-23). Tvrde dvije četvrtine bez previše koševa, u kojima su do izražaja došle obrambene izvedbe na obje obrane. Dubrovčane je s tri trice predvodio Petar Dubelj, dok je isti učinak na strani domaćina imao Mateo Vidović. Dijete dubrovačke košarke, već nekoliko sezona igrač, sada i kapetan Dubrave.

Prvo odvajanje na utakmici dogodilo se polovinom treće dionice, kada se Dubrovnik odljepljuje u dvocifrenu prednost. Točnije, +15 (27-42). No, domaćinu je u zadnjoj četvrtini proradio šut, ponajviše preko Tonija Ročaka i Andreja Matića. Nevjerojatnim nizom okreću utakmicu. Dubrava prvi put u vodstvu, a dvije minute do kraja imaju i dva posjeda prednosti (59-55). Četiri koša prednosti za Dubravu na kraju bila su i konačni rezultat (21-52). Tri fenomenalne četvrtine Dubrovnika, a posljednja ni blizu tome. 

Dubrovniku je ovo 17 poraz ove sezone, uz 13 pobjeda. Dubravi je ovo šesta uzasopna pobjeda u Premijer ligi. Sada su prvi pratitelj Dubrovnika na tablici (omjer 12 pobjeda, 16 poraza). U ovom susretu Dubrovnik nije računao na Cvitkovića, koji je bio na klupi, ali nije ulazio u igru. 

KK Dubrovnik: Petar Dubelj (19), Filip Kalajžić (1), Javon Levi (17), (C) Ivan Vodopija (8), Filip Vujičić (10), Tomislav Cvitković, Roko Gizdavčić, Gvido Guštin (3), Lovre Klarić (2), Jakov Vujičić

U sljedećem kolu Dubrovnik domaćin. U neobičnom, izbornom terminu, u srijedu od 19 sati u Gospinom polju dočekuju sinjski Alkar. Prvi put ove sezone premijerligaška utakmica iz Gospinog polja bit će u televizijskom prijenosu, i to na MaxSport televiziji.

Nakon Alkara, slijede utakmice protiv Zaboka u gostima i Šibenke kod kuće u zadnjem kolu regularnog dijela. Prvih osam igrat će doigravanje za prvaka. Dubrovnik je trenutno sedmi. To znači da bi u četvrtfinalu (u ovom trenutku) na dvije pobjede igrali protiv drugog, a to je Split. Lider je i dalje je Zadar. 

Popularni Članci