DUBROVČANIN SPASIO BARAKUDE Bijač briljirao na golu i odveo Hrvatsku u četvrtfinale Eura

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tibor Jurjevic/PIXSELL
Hrvatska vaterpolo reprezentacija je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Budimpešti.

Momčad Ivice Tucka svladala je u velikoj drami Crnu Goru 11:10 (2:1, 4:2, 4:2, 1:5) u ključnom derbiju skupine A, čime je drugom vezanom pobjedom, nakon one nad Njemačkom 17:9, osigurala prvo mjesto i preskočila osminu finala.

Zbog toga će Hrvatska imati tri dana odmora više, a za polufinale će se boriti 22. siječnja s boljim iz dvoboja trećeplasirane reprezentacije skupine B (to je trenutačno Nizozemska) ili drugog iz skupine D (trenutačno Grčka), a u polufinalu će je vrlo vjerojatno čekati europski i olimpijski prvak Srbija.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Luka Bukić s tri gola, po dva su dodali Ivan Vrlić i Xavier Garcia, dok su kod Crne Gore po dva pogotka postigli Brguljan, Obradović, Petković i Vidović.

Bijač je briljirao na golu, posebno u drugoj četvrtini, te sjajnim obranama izluđivao Crnogorce, koje su na drugoj strani probijali Bukić, Joković, Garcia i Vrlić, pa je Hrvatska serijom 3:0 vodila 6:3 uoči posljednje dvije četvrtine.

Jaka obrana i raspoloženi Bijač bili su veliki problem Crnoj Gori, što se potvrdilo u trećoj četvrtini. Hrvatski golman je briljirao obranama, a Lončar, Benić, Bukić i Vrlić donijeli prednost 10:5 uoči posljednje četvrtine, piše Index.

Popularni Članci