PREMIJER LIGA Košarkaši Dubrovnika rutinski svladali Škrljevo, i dalje su u igri za šesto mjesto (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Košarkaši Dubrovnika pobijedili su u 29. kolu FAVBET Premijer lige DepoLink Škrljevo u Gospinom polju rezultatom 74:60. 

Dubrovnik se od samog početka nametnuo kao dominantnija momčad protiv pretposljednjeg Škrljeva. U prvom poluvremenu gosti postižu samo 25 poena, Dubrovnik 51. U drugom poluvremenu odlazi Dubrovnik i na najvećih +33, što gosti kasnije više nisu uspjeli stići, iako su malo smanjili zaostatak. 

KK Dubrovnik: Petar Dubelj, Filip Kalajžić, Filip Vujičić, Javon Levi, Tomislav Cvitković, Jakov Vujičić, Lovre Klarić, Matija Bačić, Gvido Guštin, (C) Ivan Vodopija, Ivano Prlj, Roko Gizdavčić

Dubrovčanima je to 13. pobjeda ove sezone, uz 16 poraza, čime su i dalje na sedmom mjestu tablice. Do kraja regularnog dijela još su četiri utakmice. Dubrovnik lovi šesto mjesto uoči doigravanja, na kojem je trenutno Zabok (omjer 14-15), a tamo će Dubrovnik i gostovati u pretposljednjem kolu. No, prvo slijedi Dubrava, gostovanje, u subotu. Potom Alkar kod kuće, spomenuti Zabok, i u zadnjem kolu Šibenka kod kuće. Podsjetimo, prvih osam igrat će doigravanje za prvaka. 

Čestitke igračima na pobjedi. Prvo poluvrijeme je odredilo utakmicu. Drugo poluvrijeme je bilo odrađivanje, malo sam razbio ritam sa izmjenama, ali u ovom dijelu sezone pokušavamo sačuvati što više igrača, kada možemo. Čekaju nas četiri teške utakmice. Prvo poluvrijeme je bilo obrambeno fantastično. Prethodne utakmice s težim momčadima su nam pomogle da budemo bolji. To je moje mišljenje, da ti timovi trebaju hrvatskoj košarci, jer nas manje čine boljima. Imamo sada Dubravu, i napraviti ćemo sve da se pripremimo dobro. Prvi cilj smo ostvarili, opstanak u ligi, a drugi cilj je što bolje mjesto za playoff” - rekao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić. 

Kod domaćih je 19 poena uz 7 skokova imao Tomislav Cvitković. Petar Dubelj je imao 12 poena uz 7 skokova, a Javon Levi 11 poena i 6 asistencija. Kod gostiju je najefikasniji bio Filip Krajina s 13 poena.

Popularni Članci