KRAJ SEZONE ZA SQUARE Vrgorac slavio i osigurao finale

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon poraza u Gospinom polju 5:2, MNK Square je u subotu u Doma sportova ‘Davor Jović’ u Vrgorcu upisalo i drugi poraz (6:3) od HMNK Vrgorac u polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske. 

Domaćin je već u 2. minuti stigao do prednosti. Sudac Ivan Mujan je bez razmišljanja pokazao na udarac sa 6 metara kada je Primić, prema Mujanovoj procjeni, napravio prekršaj unutar svog  prostora. Siguran izvođač bio je Duško Martinac za 1:0! Već u sljedećoj minuti na semaforu je 2:0! Nakon obrane Primića, lopta se odbila do Tonija Jelavića koji sa 4-5 metara pogađa za povećanje prednosti svoje momčadi.

Nakon što je domaćin u 180 sekundi postigao dva pogotka, s druge strane smo dobili šansu također iz udarca sa šest metara kada je Daničić srušen od strane vratara Odže! I ovaj put Mujan jeu centru pozornosti! Ante Daničić je preuzeo ulogu izvođača, no njegov udarac obranio je vrgorački vratar! Nakon žestokih pet minuta, u kojem je sudački dvojac Mujan – Knezović podijelio čak 4 žuta kartona (Primić, Bruninho/Odža, Babić) uslijedilo je (donekle) lagano primirje, što od strane tenzija ali i prilika.

U 8. minuti Gašpar je probio lijevu stranu, no Pervan ga nepropisno zaustavlja s leđa, žuti karton – sveukupno peti! Pokušao je u dva navrata Pele, međutim u oba navrata lopta je završila daleko od vrata Odže. U 9. i 10. minuti požutjeli su Kuraja i Džanković! U 14. minuti ponovno je Pele na sceni, prvo je iz okreta pokušao nadmudriti Odžu, a potom, nakon dodavanja iz kornera, njegov udarac završio je u stativi! Dvije minute poslije, Gašpar prolazi pored Kraljevića, no vrgorački igrač nema drugog načina već ga prekršajem zaustavilja za što ga je sudac ‘nagradio’ žutim kartonom (ukupno četvrtim za Vrgorac, osmim ukupno u 16. minuti). U 17. minuti odlična kombinacija Spahić-Kuraja te na kraju Daničić čiji udarac, s oko 5-6 metara, zaustavlja Odža! Niti minutu poslije Kuraja, nakon asistencije Cvjetkovića odlično reagira ali i njegov udarac brani domaći vratar. Zaprijetio je potom i Emir Spahić čiji je udarac odsjeo pored lijeve stative. U 19. minuti stižemo do potpuno zasluženog pogotka, a za što je najzaslužniji kapetan Hrvoje Cvjetković koji je prvo varkom izbacio čuvara te prizemnim udarcem pogodio za 2:1.

U 32. skeundi nastavka, Jurjević je pokušao silovitim udarcem iznenaditi Primića, no naš vratar upisao je efektnu obranu, ukupno 7. na utakmici. U slijedećem napadu Rezo izvrsno upošljava Pelea koji smireno reagira te prizemnim udarcem pogađa za 2:2!! U 23. minuti Pele je asistent Rezu čiji udarac, s oko 5-6 metara, odlazi poviše vrata Odže.

U 25. minuti novi pogodak u našoj mreži. Nakon dodavanja iz kornera, Toni Jelavić topovskim udarcem pod gredu pogađa za vodstvo 3:2! Minutu poslije Pele poluvisokom loptom upošljava Daničića no njegov udarac iz voleja odlazi metar od vratara Odže! U 27. minuti Vrgorac je otišao na novih dva pogotka razlike (4:2). Nakon što je Primić obranio udarac Jelavića, lopta dolazi do Ante Babića koji pored Bruninha iz poluvoleja pogađa pored Primića. U 28. minuti Pele se požalio na bol u lijevoj nozi, a dovoljno je bilo pogledati njegovu grimasu na licu nakon što je sjeo na klupu te više nije ulazio u igru..

U 32. minuti Rezo je, nakon asistencije Džankovića, prvi došao do lopte i uputio udarac prema vratima Vrgorca, Odža ga ruši, no suci se nisu oglasili u situaciji kada je Vrgorac imao 5 akumuliranih i kada je Rezo srušen unutar šest metara! Tek 40-ak sekundi poslije, dalekometni snažni udarac Bruninha, no domaći vratar upisao je odličnu obranu, ukupno svoju 12. na utakmici!

Šest minuta prije kraja utakmice kapetan Cvjetković preuzeo je ulogu igrača vratara. Domaćin je u 36. minuti stigao do 5:2nakon što je Valerije Jurić pogodio preko cijelog terena.. U 38. minuti Blago Gašpar s 6 metara snažnim udarcem smanjuje rezultat na 5:3, no nakon pritiska naše momčadi Vrgorac u  40. minuti stavlja točku na ‘i’ što se tiče pobjednika ove utakmice ali i putnika u finale. Duško Martinac je nakon dodavanja Jelavića uspio krajnjim naporom uspio ugurati loptu u mrežu za konačnih6:3! 

U posljednjoj utakmici ove sezone za MNK Square igrali su Primić, Turuk, Pele,  Bruninho, Rezo, Gašpar, Džanković, Spahić, Cvjetković, Kuraja, Nebergoj i Daničić.

HMNK Vrgorac je tako ukupnom pobjedom 2-0 (5:2 i 6:3) osigurao nastup u finalu prvenstva Hrvatske gdje će za titulu najbolje momčadi ove sezone igrati protiv aktualnog prvaka Novo Vrijeme iz Makarske.

Na jednom od najtežih gostovanja MNK Square je imao bučnu podršku preko 150 vjernih navijača, no njihova fenomenalna podrška nije im pomogla u namjeri prema pobjedi i majstorici.

Popularni Članci