Odbojkašice Dubrovnika podignule pehar pobjednica Prve lige i najavile napad na najveći rang (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Odbojkašice Dubrovnika pobjednice su Prve ženske lige, drugog ranga natjecanja. Danas je u hotelu Splendid održana dodjela medalja i pehara.

Dubrovkinje su sezonu Prve lige završile s omjerom 21-1. U cijeloj su sezoni upisali jedan jedini poraz, čime su na uvjerljiv način osvojile naslov pobjednica drugog ranga.

Sada ih očekuju kvalifikacije za najveći rang, Superligu, gdje će na dvije pobjede igrati protiv superligaša Rijeke. Prvi susret na rasporedu je sutra u Rijeci, od 18 sati, a uzvrat sljedećeg vikenda u Gospinom polju. 

Uvodni govor održao je predsjednik kluba Marijo Bekić. Medalje je dodijelio gradonačelnik Mato Franković, dok je pehar kapetanici ekipe Doris Buzolić, dodijelio župan Nikola Dobroslavić. Tu je bila i Zina Urlić, potpredsjednica Hrvatskog odbojkaškog saveza. 

"Zadovoljne smo, ali sezona još nije gotova, imamo još kvalifikacije za Superligu" - istaknula je kapetanica Buzolić, najavivši protivnice na putu do povratka u najveći rang: "Rijeka je spoj mladosti i iskustva. Neće biti lagano. Nemamo se čega bojati, idemo svom snagom". 

Jedan od aktera odbojkaškog proljeća ove sezone je i riječki trener na klupi Dubrovnika Leonard Barić. "Meni je bitniji ovaj naš put nego sam rezultat. Mnogo djevojaka je napredovalo. Prvo mjesto je produkt rada igračica i uprave" - zaključuje Barić. 

Nakon kratkog jutarnjeg druženja, Dubrovkinje su krenule za Rijeku, gdje će večeras odraditi trening uoči sutrašnjeg ogleda. 

Popularni Članci