OGLASIO SE NADZORNI ODBOR "Ovo je korak naprijed, na temelju činjenica i argumenata", smijenjen i Karoglan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixsell
Hajdukov Nadzorni odbor smijenio je predsjednika Lukšu Jakobušića. O svemu su obavijesili javnost na konferenciji za novinare u ponedjeljak poslijepodne. 

Privremenu funkciju vršiteljice dužnosti predsjednice kluba preuzet će Marinka Akrap, dosadašnja članica Uprave, za marketinške poslove. Javnosti se u ime NO obratio predsjednik odbora Aljoša Pavelin. 

"NO je sinoć nakon utakmice u Rijeci održao izvanrednu sjednicu, gdje smo donijeli jednoglasnu odluku o opozivu Jakobušiću. Odluka je stupila na snagu danas. Razlozi odluke nisu ni pritisak javnosti ni medija, nego evolucijski korak naprijed na temelju argumenata i činjenica. Procijenili smo porazom u Rijeci kako je prvenstvo za nas odlučeno, iz Kupa smo ispali, nismo vidjeli nikakvog smisla da se čeka kraj sezone i gubi vrijeme. Procijenili smo da je pravo vrijeme za iniciranje sljedećeg četverogodišnjeg ciklusa. Da kolektiv se pripremi za novog predsjednika" - rekao je Pavelin. 

"Ove dvije ipo godine mi smo kao Uprava radili kao odličan tim. Zajedno, a opet svatko svoje dužnosti. U ovom trenutku, nama je tročlana Uprava dala mogućnost da nastavimo raditi. Da poslovni segment kluba i dalje bude besprijekoran. Imamo dobre rezultate u proteklom razdoblju. Na nama je da nastavimo rezultate i nastavimo radii kako treba" - rekla je Akrap, koja se zahvalila i Lukši Jakobušiću na ukazanoj šansi. 

"NO u svakom trenutku mora biti spreman reagirati. Odgovor je da, imamo spremnog čovjeka već neko vrijeme. On bi trebao stupiti na dužnost predsjednika za mjesec dana. Ime ne smijemo reći, ali odgovor je da, imamo spremnog čovjeka za funkciju predsjednika" - nadodao je Pavelin.  

Uz to, Marinka Akrap je istaknula kako Karoglan više nije trener Hajduka. Do kraja sezone njegovu će funkciju preuzeti pomoćnik, Jure Ivanković.

Uz to, istaknuto je kako se Jakobušić odrekao svoje otpremnine. Nikoličius pak ostaje sportski direktor Hajduka. Na konferenciji se govorilo i o strategiji, koju je Jakobušić donio početkom svog mandata. 

"Postoje različiti načini kako ćemo se boriti za naslov. Ovaj način nije bio uspješan. Struka mora sjesti s novim predsjednikom Uprave, i razmisliti koji je način da bi se dogodine vratili i ostvarili uspjeh. Moramo dogodine vidjeti kako ćemo ovo sve promijeniti" - odgovorio je Pavelin na novinarsko pitanje o ambicijama za sljedeću sezonu. 

Popularni Članci