DJEČJA OLIMPIJADA Dubrovački mališani zabavljali se i družili u Gospinom polju (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Olimpijski festival dječjih vrtića, 17. po redu, odžao se danas u Gospinom polju. Riječ je o tradicionalnom događaju koji za cilj ima da se djeca koja sudjeluju dobro zabave, druže, ali i nauče nešto više o sportu.

- Događaj je pokrenut od strane Olimpijskog odbora te je spušteno prema lokalnoj zajednici, u ovom slučaju prema Dubrovačkom savezu sportova. Nakon gradske organizacije Olimpijskog festivala slijedi i ona županijska. To je jedan program koji svu djecu predškolskog uzrasta upućuje u sportsku zajednicu tako da ih se upoznaje s olimpijskim pokretom. Cilj natjecanja je da se djeca zabave - izjavio je glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković.

Dodao je i kako nije najvažnije pobijediti, nego kako se djecu uči fair playu.

- Kad je krenuo kompletni program, ideja je bila da djeca rade u duhu fair playa tj. natjecateljskom duhu, ali bez obveze kako moraju pobijediti. Cilj je da djeca sudjeluju i da se razvijaju. Nakon toga je osmišljen moto – 'I ja hoću biti olimpijac' što je motivirajući slogan koji bi djecu trebao ostavljati u sportu što više. Naravno, trebalo bi uložiti više napora kako bi se djeca zadržala u sportu, no bez obzira na to koliko ih participira u sportskoj djelatnosti tako da su članovi nekog kluba ili da sudjeluju u sportskim programima. Svi kažu kako nam je sport nužan i jako bitan u pedagoškom odgoju, međutim za takvo nešto bi ipak trebalo imati odgovarajuću infrastrukturu. Također, trebalo bi ulagati u stručni kadar u sportu - izjavio je Bošković.

Inače, događaj koji se tradicionalno održava i u Dubrovniku iz godine u godinu okuplja više stotina djece predškolskog uzrasta koja se natječu u raznim sportovima.

U natjecanju je sudjelovalo dvanaest gradskih vrtića – ekipa: PČELICA, ŠKATULICA, GRUŽ, KONO i PČELICA II, IZVIĐAČ, SKAKAVCI (udruženi vrtići: Pčelica 1 i Ježić – Osojnik), RADOST, PALČICA SUNCE, PALČICA SREĆA, SMJEŠKIĆI (udruženi vrtići: Zaton, Gromača i Trsteno), CICIBAN i PILE.

Popularni Članci