ZAVRŠNICA REGIONALNE LIGE Jadran na korak do naslova, pomlađeni Jug odveo Novi Beograd u peterce (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivana Ivanovic/Pixsell
U Splitu se odigrava drugi, ujedno i posljednji turnir Regionalne vaterpolske lige, za konačni poredak od prvog do petog mjesta.

Zadnji turnir odlučuje pitanje pobjednika ovog natjecanja, kojeg je prošle sezone osvojio Jug. Podsjetimo, ove sezone nema doigravanja, već će, u pomalo konfuznom formatu, pobjednik biti prva momčad tablice za poredak od prvog do petog mjesta.

U prvom susretu dana Jadran je svladao Crvenu Zvezdu s 14:7. Splićani su time napravili veliki korak prema svom prvom naslovu u Regionalnoj ligi. Prvi su sa 17 bodova.

U drugom susretu Jugaši su igrali protiv Novog Beograda. Momčadi koja je još u igri za naslov, a slijede im susreti protiv dva Jadrana. Dubrovačka momčad u ovaj je susret mogla ući rasterećeno, s obzirom da naslov matematički više nisu mogli osvojiti. To je bilo konačno nakon današnje pobjede Jadrana protiv Zvezde.

Odlično prvo poluvrijeme Jug Adriatic osiguranja. Vodstvo 7:5 protiv jedne od najboljih europskih momčadi u ovom trenutku. Bolji šut, igrač više 3/5, Popadić na sedam obrana. U drugom poluvremenu Novi Beograd hvata izjednačenje, a na kraju je pitanje pobjednika riješeno u petercima. Rezultat 11:11. Nakon raspucavanja pobjeda Novog Beograda 16:14.

Susret koji će najvjerojatnije odlučiti pitanje pobjednika Regionalne lige na rasporedu je u subotu, od 19:45, kada se sastaju Jadran Split i Novi Beograd. Splićanima treba pobjeda za naslov, a mogli bi ga osvojiti i prije, ako Jadran Herceg Novi sutra svlada Novi Beograd (Novobeograđani imaju utakmicu više na ovom turniru), što je manje vjerojatan scenarij.

Jugaši moraju još odigrati susret protiv Crvene Zvezde, koji praktički neće imati nikakav rezultatski značaj. Ta se utakmica igra sutra od 19 sati. Jug je upravo Zvezdu svladao u utorak u prvom susretu četvrtfinala Eurokupa u Gružu, kada je završilo 15:9. Uzvrat je 27. travnja u Beogradu. 

Uz to, Jadran je ovim ishodom osigurao prvo mjesto u doigravanju za Prvenstvo Hrvatske, bolje rečeno, prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici. 

Tablica za poredak od prvog do petog mjesta RVL: 

1. Jadran ST 17 (7 utakmica)
2. Novi Beograd 14 (6 utakmica)
3. Jug 12 (7 utakmica)
4. Crvena Zvezda 3 (6 utakmica)
5. Jadran HN 2 (6 utakmica)

Popularni Članci