'Vatreni' večeras protiv Walesa:

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: sportski.net.hr
'Pobjedom protiv Walesa moramo potvrditi bodove osvojene protiv Srbije', jednoglasna je poruka tabora 'Vatrenih', koji večeras igraju novu, podjednako važnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Hrvatski reprezentativci jučer su odradili prvi i jedini trening u Swanseau, a već večeras ih očekuje nastavak kvalifikacija za Brazil. Domaćin je neugodna momčad, pokazali su to preokretom i pobjedom 2:1 protiv Škotske u petak, a njihov izbornik Chris Coleman i protiv Hrvatske želi puni plijen.

„Moramo nastaviti u istom tonu. Normalno da želimo pobjedu, mislim da će biti sve u redu. Dobili smo krila nakon pobjede protiv Srbije. Želimo nastaviti utrku i završiti prvi“, poručio je branič kijevskog Dinama Domagoj Vida, koji bi mogao istrčati u prvoj postavi večeras na Liberty stadionu.

„To je na izborniku, ja sam spreman. Najvažnije je da Hrvatska pobijedi, nije važno tko će igrati i zabijati pogotke“, rekao je Vida.

Osim Šimunića i Kranjčara, nakon Srbije problema s ozljedom imao je i Ivan Strinić ali naš lijevi bek trebao bi biti spreman za Wales.

„Neće nam biti lako ali mi ćemo dati maksimum i nadam se da ćemo pobijediti. Moramo se koncentrirati na svoju igru i pokušati što prije postigći pogodak“, naglasio je Strinić.

Večerašnja pobjeda protiv Walesa bitna je zbog utrke s Belgijom, najvećim suparnikom za prvo mjesto u skupini.

„Bit će mrtva trka nas i Belgije. Nemamo pravo na kiks ili opuštanje ali mislim da smo svi dovoljno iskusni i pametni. Moramo iskoristiti to što Walesu fale dva najbolja vezna igrača, to nam ide na ruku. Želimo se vratiti kući s tri boda. Kvalifikacije će brzo proći, moramo se koncentrirati na ovo gostovanje maskimalno“, poručio je Ognjen Vukojević.

Utakmica počinje u 20.45 na HRT2.

Media servis

Popularni Članci