Dubrovkinja o baznim stanicama: Postavljene su ilegalno, a građani moraju ustati u zaštitu svoga zdravlja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: L.Š.
Dubrovkinja Lana Šegetin ukazala je na ukazala je na problem baznih stanica koje postavljaju teleoperateri, izgleda bez svih dozvola koje bi trebali imati sukladno zakonu.

"Mnogi ljudi ne znaju da su bazne stanice skrivene u maskama koje su napravljene da izgledaju kao reklamni panoi, baš zato da se skriju od građana. Potrebno je ljude osvijestiti tako da znaju što se događa oko njih i da ustanu u zaštitu svog zdravlja i zdravlja svoje djece", navela je Šegetin osvrnuvši se na baznu stanicu na Babinom kuku.

"Ona se nalazi odmah pokraj dječje igraonice i livade gdje roditelji vode svoju djecu na igru i rođendanske zabave. Također, bazne stanice bez dozvola postavljene su ilegalno na krovovima zgrada, bez prijava i dozvola, te u neposrednoj blizini stambenih zgrada i ureda. Sramota!", tvrdi Dubrovkinja Lana Šegetin koja nam je poslala fotografije stanica na Babinom kuku, u Lapadu i kod Grawe centra. 

Ona navodi kako je uputila upit Gradu Dubrovniku o datumima izdanih dozvola za sve tri navedene bazne stanice. Tražila je podatke o datumu izdavanja, odnosno prijavi građevinskih dozvola, rješenju o tipskom projektu za više baznih stanica te prijave početka radova i uporabne dozvole.

"Iz Grada je odgovoreno da nemaju sve tražene dokumente i potrebne dozvole za navedene bazne stanice. Radovi nisu nikad bili prijavljeni od strane teleoperatera, osim djelomično za samo jednu od tri bazne stanice, onu u Uvali Lapad. Nakon tog odgovora iz Grada nameće se zaključak da su minimalno dvije od tri navedene bazne stanice postavljene ilegalno i da nisu ispoštovane zakonske procedure, stoga sam ih pismeno prijavila građevinskoj inspekciji u Dubrovniku i zatražila hitno postupanje te obavijest o postupanju", navodi Šegetin ukazavši kako je prošlo više od mjesec dana od prijave, a ništa se nije poduzelo.

"Zapitajte se gdje vam je sve pored stanova i ureda postavljena ilegalna bazna stanica i kako će to utjecati na vaše zdravlje i zdravlje vaše djece", zaključila je Dubrovkinja Lana Šegetin koja je ukazala na potencijalni problem s baznim stanicama u gradu.

Popularni Članci