Bračni parovi obnovili zavjete u crkvi sv. Mihajla (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tjedan života i braka u Dubrovačkoj biskupiji nastavljen je 13. veljače susretom za obitelji dekanata Dubrovnik 1 u župi sv. Mihajla u Lapadu.

Posebno svečani i radosni su bili trenuci kada su bračni parovi, s rukom u ruci i gledajući jedno u drugo, za vrijeme mise obnovili svoje bračne zavjete potvrđujući tako međusobnu ljubav koju su prije različitog broja godina okrunili sakramentom ženidbe.

O tome kako su po sakramentu ženidbe dopustili Kristu da uđe u njihov brak te da im je on u braku uvijek potpora, govorio je, uz ostalo, u propovijedi na misi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je predvodio i obnovu bračnih zavjeta te molio za sve bračne parove posebice za one koji prolaze kroz krize.

Sudionike susreta pozdravili su i župnik don Robert Ćibarić koji je predvodio molitvu za obitelj koju su svi zajedno molili kao i dekan dekanata Dubrovnik 1 don Ante Burić koji je zahvalio i Biskupijskom vijeću za život i obitelj koje je inicijator ovih susreta. Vjernici su aktivno sudjelovali na misi, čitajući čitanja i pjevajući pod vodstvom s. Veselke Grebenar. Susret je nastavljen neformalnim druženjem u dvorani ispod crkve, a čašćenje je pripremila župna zajednica sv. Mihajla.

Tekst i foto: Dubrovačka biskupija

Popularni Članci