DIGLA SE NEVIĐENA DRAMA Novinare zvali da je zbog kulisa oštećen Stradun, produkcija odbacuje optužbe (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , TS, Produkcija
Večeras se na Stradunu digla neviđena drama zbog navodnog oštećenja kamena na Stradunu. 

Novinari iz više dubrovačkih redakcija okupili su se na Stradunu jer su dobili dojavu da je Stradun popucao 'metar za metar' zbog postavljanja scenografije za potrebe filma 'Robin Hood' koji se ovih dana snima u Dubrovniku. 

Po dolasku na teren zaista se vidi oštećenje, ali po riječima odgovornih iz produkcije, to oštećenje nije njihova krivica. 

'Imamo dokaze da je oštećenje tu već neko vrijeme, naše kulise nisu za to krive. Ovo što vidite je prazno i ne uzrokuje toliki upor da bi se stvorilo ovo oštećenje', izjavili su iz produkcije te kao dokaz pokazali fotografiju nastalu 31. siječnja kada su standali za Festu sv. Vlaha već bili postavljeni. 

Na fotografijama je zaista vidljivo oštećenje koje se želi pripisati produkciji filma 'Robin Hood: Origins'. Produkcija filma je izrazila veliko žaljenje zbog pojedinih građana kojima smeta sve što se u Dubrovniku želi napraviti, pa su ih tako i bez razloga optužili za 'ulegnuće Straduna'. 

Također, iako su više puta ponovili da to nije njihova krivica, odlučili su pokriti troškove popravka tog dijela Straduna gdje je vidljivo oštećenje. Ipak ostaje na konzervatorima da izađu na teren i utvrde pravo stanje. 

Podsjetimo, postavljanje kulisa je započelo još u prosincu prošle godine u Posatu, a nastavilo se u siječnju i veljači na ostalim lokacijama Grada, a u ponedjeljak, 20. veljače, se počelo i snimati. 

Popularni Članci