DODIJELJENI 'HRVATSKI OSCARI' Na svečanosti u Njemačkoj govor održao i Franković (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić boravili su ovog vikenda u posjetu gradu prijatelju Bad Homburgu gdje je u subotu održana svečanost dodjele Večernjakove domovnice, godišnje nagrade koja se dodjeljuje najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje domovine.

Dodjeli Večernjakove domovnice, koju njemački mediji nazivaju “hrvatskim Oscarom”, nazočila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ministrica vanjskih poslova i potpredsjednica Vlade Marija Pejčinović Burić, drugi dužnosnici Vlade i Sabora i brojni uzvanici, među njima i gradonačelnici Vukovara, Mostara i Raba. 

Prigodnim obraćanjem pred 500 uzvanika gradonačelnik njemačkog grada prijatelja Alexander Hetjes istaknuo je neraskidive veze dvaju gradova čije je prijateljstvo okrunjeno brojnim uspješno realiziranim projektima. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Franković koji je uputio zahvalu dugogodišnjoj iskrenoj prijateljici Dubrovnika i dobrotvorki, gospođi Olgi Stoss, kazavši da je upravo ona zaslužna za bogatu suradnju Bad Homburga i Dubrovnika.- „Mijenjali su se čelnici Dubrovnika i Bad Homburga, ali je jedna osoba uvijek tu, i uvijek pomaže“, rekao je gradonačelnik.

Tom prigodom Olgi Stoss uručeno je i posebno priznanje vatrogasnih zajednica Dubrovnika i Bad Homburga. Naime, jedna od posljednjih investicija koje je prikupljenim donacijama osigurala predsjednica humanitarne udruge "Kroatienhilfe" jest rekonstrukcija i dogradnja zgrade vatrogasnog doma na Osojniku. Uz gradonačelnike dvaju prijateljskih gradova, priznanje su joj uručili zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Dubrovnika Stjepko Krilanović i zapovjednik vatrogasne službe Bad Homburga Daniel Guischard. 

Prije same svečanosti koja je održana u gradskom Kongresnom centru priređeno je upisivanje u Zlatnu knjigu Bad Homburga u koju se nakon Predsjednice Grabar Kitarović i ministrice Pejčinović Burić upisao gradonačelnik Franković.

Popularni Članci