DRUŽENJE DUBROVAČKIH UGOSTITELJA 'Ova godina je bila prekretnica, u idućoj će biti puno lakše' (FOTO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Božićni domjenak Udruge ugostitelja Dubrovnik večeras se održao u Sunset beachu Dubrovnik. Bila je to prilika za porazgovarati s predsjednikom Udruge o tome kakva im je bila prošla godina te što očekuju u novoj.

- Ova godina nam je bila prekretnica, dobili smo osiguranje da će se spustiti PDV na hranu i slastice, a nažalost nismo dobili ono što smo tražili - da se spusti na onu razinu kako je to bilo 2013. godine i na piće, ali i ovo je korak naprijed. Imamo zabilježen napredak u odnosu s Gradom Dubrovnikom. Naime, gradonačelnik je inicirao da se produže ugovori o najmu tako da imamo dogovor 5+5+5. Velike su se stvari dogovorile ove godine i to je veliki korak naprijed. Budući da će se to od iduće godine početi primjenjivati nadam se da će u 2020. godini svima nama biti puno lakša - kazao je predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić dodavši kako očekuje nova ulaganja.

- Čim se otvori prostor u financijama, zbog nižeg PDV-a, vjerujem da će ići novi ciklus ulaganja u infrastrukturu, odnosno u hardware ugostiteljskih objekata. Večeras se družimo, između ostalog, i s dobavljačima opreme i tako pomalo počinjemo pregovarati s ciljem sklapanja posla. Nadam se da će toga biti puno više od iduće godine - zaključio je Ante Vlašić.

Popularni Članci