BLAGDANSKO DRUŽENJE Lapadski umirovljenici pjevali i plesali, stigao i gradonačelnik (FOTO/VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Članovi Matice umirovljenika Dubrovnik-podružnice Lapad večeras su u svojim prostorijama organizirali domjenak uz ples i glazbu, a s njima se družio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Umirovljenica i bivša županica Mira Buconić zaželjela je svima puno ljubavi povodom predstojećih blagdana ispred Matice umirovljenika Dubrovnik-podružnice Lapad. Buconić se posebno zahvalila gradonačelniku Frankoviću koji se prema njezinim riječima uvijek odazove druženju s umirovljenicima.

- Hvala mu za sve što je učinio za nas. Ponovno smo dobili ovaj isti prostor na korištenje idućih pet godina. Imate našu potporu, uvijek smo uz onoga tko nam pomogne, a vi ste tu, ne samo kad su izbori - poručila je Mira Buconić. Predsjednica Matice umirovljenika Luce Gvozden lapadskim umirovljenicima zaželjela je blagoslovljen Božić i puno zdravlja, sreće, mira te druženja u idućoj godini.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Mato Franković koji je istaknuo što je sve Grad Dubrovnik učinio za dubrovačke umirovljenike.

- Grad sudjeluje u brojim projektima koji su vezani za umirovljenike poput projekta Halo pomoć, sufinanciramo mirovine i radimo na poboljšanju standarda koji je bitan za naše umirovljenike što ćemo raditi i u budućnosti. Godinama se nije napravio dom umirovljenika što je bila dužnost grada, a imam dobre vijesti po pitanju toga. Danas smo imali sastanak na temu doma umirovljenika u Gružu, koji će biti prvi dom koji je izgradio grad. Gradnja bi trebala početi do svibnja 2020. godine što znači da bi trebao biti gotov na proljeće 2021. godine. Nakon njega, radit će se veliki dom ispod bolnice. Upravo danas smo potpisali ugovor za izradu glavnog projekta s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu. Dobili smo sve suglasnosti za idejni projekt, a građevinsku dozvolu očekujemo u ljeto 2020. i krećemo s gradnjom u jesen. To će biti dom koji će u prvoj fazi imati kapacitet za 200 korisnika, 50 smještajnih jedinica za osobe s demencijom i 50 kreveta za one u poludnevnom boravku, a imat će i sportsku dvoranu, prostor za druženje i sve ono što moderni dom umirovljenika ima. S ova dva doma prilično ćemo riješiti potrebe za domovima na ovom području - najavio je gradonačelnik Mato Franović poželjevši umirovljenicima blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu.

Popularni Članci