DONOSIMO! Milanoviću presudili Mokošica i Gornja sela, pogledajte kako se glasalo u dijelovima grada

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Josip Regovic/PIXSELL, Igor Soban/PIXSELL
Prvi krug predsjedničkih izbora održan je sinoć, a u drugi ulaze kandidat SDP-a Zoran Milanović i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović. 

Milanović je na nacionalnoj razini osvojio 29,55 posto glasova, a Grabar Kitarović 26,65 posto ukupnih glasova birača. Ipak, na jugu Hrvatske najbolje je rezultate ostvarila HDZ-ova kandidatkinja. Tako je na razini Dubrovačko-neretvanske županije Grabar Kitarović osvojila 36,83 posto, a Milanović 25,78 posto glasova birača. Grabar Kitarović je osvojila većinu općina DNŽ, a Milanović Ploče, Lastovo, Korčulu i Velu Luku. 


Grabar Kitarović je pobijedila i u Dubrovniku gdje je s 31,66 posto glasova birača iza sebe ostavila Milanovića koji je dobio 29,24 posto. Riječ je o 500-tinjak glasova razlike među ovim kandidatima. Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako se glasalo u gradskim kotarevima i mjesnim odborima Grada.

Tako je Grabar Kitarović ostvarila pobjedu u Gradu, Mokošici, Komolcu, Gornjim selima, Elafitima, Osojniku, Orašcu, Zatonu. U Gornjim selima, Zatonu, Osojniku, Komolcu Milanović je kotirao lošije i od kandidata Miroslava Škora.

Milanović je od Grabar Kitarović bio uspješniji u užem dijelu grada; u Lapadu, Gružu, na Montovjerni, na biralištima Ploče iza Grada gdje je većina birača njemu poklonila povjerenje u prvom krugu izbora.

Drugi krug izbora održat će se 5. siječnja 2020. godine kad će građani birati između bivšeg premijera i aktualne predsjednice.

Popularni Članci