'DOVRŠITE PLAŽU, NE TRAŽIMO PUNO' Kupači Solituda uputili otvoreno pismo Frankoviću, ovo su njihove molbe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: čitatelj
Kupači Solituda uputili su pismo gradonačelniku Matu Frankoviću koje prenosimo u cijelosti. 

Poštovani gospodine gradonačelniče,

Ovom prilikom želim Vam čestitati na osvojenom mandatu i pozdraviti svu Vašu novu postrojbu na svim Vašim novim funkcijama.

Vjerujem da ovo što Vam želimo reći podržava veći dio naselja Solitudo i šire, ako ne i svi oni koji tamo zalaze. 

Dragi nam ex. gradonačelnik Andro Vlahušić za svog mandata napravio je plažu Mandrač na koju većinom idu lokalci, većina onih s malom djecom kojima je plićak kakav takav potreban s obzirom na pretrpanost ostalih gradskih plaža.

 

Napravljena je i mala pseća plaža koju su naši sugrađani s kućnim ljubimcima željno iščekivali.

I sad evo otvaram pitanje još jedne male lokalne plažice sa slika u prilogu, plažice na kojoj se lokalci kupaju generacijama. To je mala plaža koja je za vrijeme Androve vladavine dobila ploču da je plaža, malo betona, koju staru klupicu i koš za smeće. Ove godine ostali smo i bez te ploče, eno je leži na podu jadna i neprimjetna, stradala od nevremena. 

Na toj plaži kupa se lokalno stanovništvo, koje Vama možda i nije toliko interesantno, stanovništvo koje radi i živi za ovaj Grad, stanovništvo od kojeg na kraju krajeva i živi ovaj Grad.

Mislim da govorimo u ime svih kupača te plaže kad Vas zamolimo da nam tu plažu dovršite. Ne treba nam puno, ležaljke i suncobrane NE ŽELIMO. Ako pseća plaža može biti ograđena bovama, zašto ne može i naša gdje su kupači i naša djeca, ako pseća ima tuš, zbog čega ne može i naša, voda već postoji, jedna kabina za presvlačenje nije na odmet! Nije da imam nešto protiv pasa, naprotiv,drago mi je što jedan grad kao naš ima plažu za pse. 

Izvlačilište za barke koje se više ne koristi trebalo bi zabetonirati ili na neki način zaštititi. Svakodnevno netko od prolaznika i kupača tu se oklizne i padne. S obzirom da je to ipak javna plaža na što nas upozorava i oronula ploča, čudi me da još nitko nije tužio Grad zbog ozljeda. Barke koje se sidre sve bliže i bliže kraju treba maknuti jer naša plaža postaje marina a ne plaža. Mogli bi mi tu cijeli dan pisati, ali da ne duljim, pozivam Vas na našu lokalnu zabavu koju obilježavamo već petu godinu otkad smo dobili ploču da smo plaža. Zabavu lokalaca na koju su svi pozvani, Vi i Vaša radna snaga posebno. Zabava će biti organizirana 19.08.2017. u popodnevnim satima tako da stignete obići i Grušku noć. Na toj zabavi sudjeluju svi vjerni kupači naše male plaže od Solituda pa sve do Gruža i šire. Donese svak neki mali prilog u obliku hrane ili pića, netko plastične čaše i pjate, netko muziku, stol stolice...i zabava može početi. 

Kada dođete i vidite, sve će Vam biti jasno.

Ne želimo komercijalizaciju naše male plaže, želimo samo bolje uvjete za nas koji je već desetljećima, ako ne i stoljećima koristimo i održavamo u skladu sa mogućnostima. 

U predizbornoj kampanji govorili ste da ste građanin Grada i da ćete raditi za građane ovoga grada. Mi smo građani ovoga grada i evo molimo Vas da završite našu malu plažicu gdje će se kupati još generacije i generacije naših mladih i starih građana.

Hvala,

Očekujemo Vaš dolazak

Kupači Solituda

Popularni Članci