DOZNAJEMO Barač, Vlahušić i Bogdanović podnijeli tužbu na ugovor Grada i DPDS-a!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Tea Stjepović
Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač i bivši gradonačelnici Andro Vlahušić i Vido Bogdanović podnijeli su tužbu Općinskom sudu u Dubrovniku radi utvrđenja ništetnosti ugovora i njegovih dodataka između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine, neslužbeno doznaje portal Dubrovački dnevnik.

U svojoj tužbi Barač, Bogdanović i Vlahušić pozivaju se na članak Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima koji kazuje da je svako raspolaganje nekretninama u vlasništvu jedinica lokalne samouprave koje bi bilo bez javnog natječaja i bez naknade utvrđene po tržišnoj cijeni predstavlja ništavno raspolaganje.

Podsjetimo, ugovor s DPDS-om o korištenju i održavanju gradskih zidina  još 1998 godine potpisao je tadašnji gradonačelnik Vido Bogdanović. Od onda, Vlahušić je potpisao dodatak ugovoru 2010. godine, dok je novi dodatak prošle godine potpisao aktualni gradonačelnik Mato Franković, omogućivši DPDS-u da zidinama upravlja sljedećih 15 godina na način da Gradu Dubrovniku nakon oporezenja ide 60 posto prihoda od ulaznica na zidine.

Od nove garniture vijećnika upravo je Barač bio najglasniji u protivljenju odnosa između Grada i DPDS-a. On je u više navrata DPDS prokazivao "masonskom ložom" i neformalnim "centrom moći". Također, Barač je propitkivao i donacije novčanih sredstava s DPDS-om.

U svakom slučaju, radi se ovdje o njegovoj inicijativi da se zidine u cijelosti vrate Gradu Dubrovniku, koju s podrškom Vlahušića i Bogdanovića nije osnažio samo politički, već ustvari i pravno jer se radi o dvojici bivših gradonačelnika, od kojih je jedan začetnik takvog odnosa, a drugi potpisnik dodatka ugovoru.

Popularni Članci