DOZNAJEMO! Grad dobio pravnu bitku protiv agencija, evo koliko bi se trebalo naplatiti

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, Visoki trgovački sud u Zagrebu u većem broju postupaka presudio je u korist Grada Dubrovnika i Sanitata po pitanju zaustavljanja autobusa na Pilama. 

Podsjetimo, nakon što je Grad Dubrovnik donio Odluku o zaustavljanju i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila u zoni posebnog prometnog režima kojom se uređuje zaustavljanje i parkiranje u širem području oko povijesne jezgre, veći dio turističkih agencija odbio je plaćati naknadu za zaustavljanje autobusa na Pilama. 

Naravno, po zakonu je Sanitat bio dužan pokrenuti ovršni prijedlog za sva dugovanja. Nakon što je pokrenuta odluka, od strane agencija su uloženi prigovori, što se preselilo u dugotrajni sudski postupak. 

Naime, agencije su tvrdile da ne postoji osnova da se takvo nešto naplaćuje.

Stoga, u posljednjih petnaestak dana Visoki trgovački sud presudio je ukupno u šest slučajeva u korist Grada Dubrovnika i Sanitata. To znači da bi se samo u blagajnu Sanitata trebalo sliti desetak milijuna kuna i to bez kamata.

- Istina je. Sanitat je dobio šest presuda Visokog trgovačkog suda. Može se ići sa strane turističkih agencija na reviziju toga.. Sad se tu već radi o sudskoj praksi koja govori da bi se trebali dobiti svi sporovi koje su turističke agencije pokrenule protiv Grada Dubrovnika i Sanitata. traju pregovori oko naplate vezano za ovih šest presuda. Dok traju pregovori, više ništa ne bih komentirao. - rekao je direktor Sanitata Tomislav Tabak za portal Dubrovački dnevnik.

Popularni Članci