DOZNAJEMO Uskoro dioba Dubrovačkih vrtića, Milan Mustać favorit za ravnateljicu jedne od ustanova

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naći će se i Prijedlog rješenja o imenovanju vršitelja/ice dužnosti ravnatelja Dječjih vrtića Dubrovnik. Upravno vijeće Dječjih vrtića predložilo je za ovo mjesto dosadašnju ravnateljicu Boju Milan Mustać, a prema očekivanjima ona će biti izabrana i za vršiteljicu dužnosti.

Radi se o natječaju koji je raspisan u ožujku, a koji je poništen. Pošto Boji Milan Mustać mandat ističe 30. svibnja, gradski vijećnici trebali bi je izabrati na ovu funkciju kako Vrtići ne bi bili bez svog vodstva.

Zanimljivo je zašto se uopće natječaj i poništio. 

Naime, napokon kreće podjela ove javne ustanove. Dugo se govorilo kako će se ona podijeliti na tri ustanove, no kako doznaje Dubrovački dnevnik zasad će se ipak tu raditi o diobi. Dakle, Dječji vrtići Dubrovnik podijelit će se na dvije javne ustanove, jedna će se baviti vrtićima na užem gradskom području, dok će se druga baviti s onima na predjelu Rijeke dubrovačke. Odluka o novoj podjeli trebala bi se naći na jednoj od idućih sjednica Gradskog vijeća.

Moglo bi se reći da je zato natječaj i poništen, kako bi se dakle izbjegle pravne zavrzlame, odnosno da se ne bi izabrala ravnateljica postojeće ustanove pa se onda išlo na nova dva natječaja.

Inače, na natječaj u ožujku pristigla je samo jedna kandidatura, i to ona Boje Milan Mustać, koja vrtiće vodi dugi niz godina.

Može se reći kako ona uživa povjerenje ove gradske uprave, a kako se može čuti, zainteresirana je da i dalje vodi Dječje vrtiće. Može se tako čuti i da će ona u budućnosti voditi tu buduću ustanovu koja se bavi vrtićima na užem dubrovačkom području, dok dakako treba pronaći osobu koja će biti zadužena za predio Rijeke dubrovačke.

Popularni Članci