Dubrovački poduzetnik dobinik je CROMA nagrade za menadžera godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ADRIATIC DMC
Srđan Krištić, direktor Adriatic DMC, dobitinik je CROMA nagrade Menadžer godine 2019., u kategoriji Mala poduzeća. Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA upriličilo je svečanost dodjele nagrada u hotelu Westin u Zagrebu, u petak 29. studenog. 

Krištiću je nagradu uručio predsjednik udruženja Vladimir Ferdelji i menadžer Esad Čolaković. Prilikom preuzimanja nagrade, Krištić se obratio prigodnim riječima: ''Čast mi je biti prepoznat i nagrađen od strane CROMA-e. Međutim, ovu nagradu ne bih bio ostvario bez potpore cijelog tima Adriatic DMC-a i njihove predanosti vrijednostima naše tvrtke, te bez potpore moje predivne obitelji.  Voditi ovaj tim individualaca i podići tvrtku iz nule do današnjih 17 zaposlenih je bio, bez sumnje, u isto vrijeme i izazov i nagrada. To je ujedno vrhunac moje dosadašnje karijere u turizmu.''

 

Godišnji Susret Croma pod sponzorstvom je hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, a suorganizatori su Grad Zagreb i Međimurska Županija. Na kraju svake kalendarske godine, u 10 različitih kategorija, nagrade se dodjeljuju poslovnim profesionalcima i poduzetnicima ocijenjenim izvrsnima za svoja područja, a prema ocjeni skupine stručnjaka iz pojedine industrije.

 

'Srđan Krištić, inženjer pomorskog prometa iz Dubrovnika, stručnjak je za agencijsko poslovanje. Svoju karijeru u turizmu započeo je 1997. u Putničkoj agenciji Atlas, nakon čega prelazi u Elite Travel.

 

2013. osniva agenciju Adriatic Excursions, s osnovnom djelatnosti prihvata i organizacije programa za goste na kružnim putovanjima. Zahvaljujući kreativnosti, praćenju trendova i izvanrednoj suradnji s partnerima, kontinuirano usavršava programe, a poslovanje širi i na kontinentalnu Hrvatsku.

 

2016. tvrtka mijenja naziv u Adriatic DMC, postaje članica raznih nacionalnih i internacionalnih udruženja poput – Ensemble Travel Group, The World Leading Ground Operators, United States Tour Operators Association, Florida-Caribbean Cruise Association, Select Tour i Udruženja Hrvatskih putničkih agencija.

 

Zbog naglaska na održivosti poslovanja, 2019. Adriatic DMC dobiva Travelife Certified status. Na mnogim seminarima i skupovima prezentira Hrvatsku, a na B2B sastancima predlaže programe za cijelu regiju, od Slovenije do Albanije.

 

Temelj svih programa su kultura, tradicija, autohtona gastro i eno ponuda, te posebni pustolovni programi poput promatranja ptica i flore, s naglaskom na nacionalne parkove, parkove prirode i botaničke vrtove.

 

Od 2017. do 2018., ostvaruje financijski rast od 24% i povećanje broja djelatnika na 16 stalno zaposlenih, a za svoje zaposlenike organizira studijska putovanja sa ciljem detaljnih upoznavanja destinacija. Zadovoljni zaposlenici istaknuli su u anonimnoj anketi da bi Adriatic DMC, pod vodstvom Srđana Krištića, svakome predložili za poslodavca.

 

Adriatic DMC dobitnik je brojnih strukovnih nagrada i priznanja, između ostalog nagrade Travel Weekly Magellan Award, Zlatne kune, Tourism & Strategy Festivala te Turističkog cvijeta 2017., 2018. i 2019. godine,' stoji u priopćenju tvrtke. 

Popularni Članci