FOTO Lukšići s jeseni ruše hotel Kompas i grade novi Kompas s četiri zvjezdice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Hotel Kompas star 45 godina, s jeseni se kompletno ruši te proširuje.

Hotel u vlasništvu Lukšićeve grupacije Jadranski luksuzni hoteli, trebao bi biti dovršen do 1. srpnja 2014. godine, a pritom će zadovoljiti i uvjete za dobivanje četvrte zvjezdice.

Kompas je izgrađen 1968. godine, a izgradila ga je Slovenska tvrtka G.P. Tehnika iz Ljubljane, dok je projektant bio Tihomir Ivanović.

Obzirom da je hotel 1991. godine bio pun izbjeglica iz okupiranih područja, ujedno je bio i krizni štab, pa je uslijed granatiranja bio meta brojnih projektila koji su pali na ili neposredno blizu objekta. U vrijeme Baraćevih kredita, 1996. godine, Dubrovačka banka d.d., tada većinski vlasnik, kreće u obnovu hotela. Hotel počinje s radom 1997. godine te do danas već punih 17 godina nije bio obnavljan.

Hrvatski fond za privatizaciju hotel prodao Štroku, Pave Župan Rusković bila protiv

Goran Štrok i Blue Magic su za Kompas 2003. godine ponudili nešto više od 22 milijuna kuna, dok su se obvezali u hotel uložiti gotovo 2 milijuna eura, što se, naravno, nije dogodilo.

Pave Župan Rusković bila je jedina protiv toga da se Štroku u ruke da još jedan hotel, pogotovo jer u to vrijeme nije zadovoljavao kvalitetom u hotelu Excelsior, a radi loših financija u to vrijeme nije dobro upravljao niti ostalim hotelima u lancu.

Popularni Članci