Franković o zatvaranju žičare: Nitko ne može raditi što ga je volja, treba poštivati zakon (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačkoj žičari jutros je zabranjen rad zbog činjenice da vlasnik, Excelsa nekretnine, nije plaćao naknadu.

Carinska uprava danas je zapečatila, a iz Excelse su stavili obavijest kako je 'žičara Dubrovnik privremeno zatvorena zbog razloga više sile'.

Iz Grada Dubrovnika dugo upozoravaju na milijunske dugove te kako tvrtka Excelsa Nekretnine ne poštuje pravila sukladno Zakonu o koncesijama. Grad je predlagao zatvaranje žičare jer prema njihovom mišljenju ona stječe prihode na osnovu nezakonitih gospodarskih djelatnosti.

Gradonačelnik Mato Franković danas je komentirao kako nitko ne može raditi što ga je volja, već se treba poštivati zakon, a jedino rješenje je plaćanje naknade.

"Danas smo svjedočili funkcioniranju pravne države, žičara nije imala koncesiju od 2011. do danas. Proteklo je puno godina, a ova gradska uprava je odlučila stati na kraj tom problemu. Ovo je samo jedan od procesa rješavanja, ovo nije konačno rješenje. Konačno rješenje je plaćanje naknade i potpisivanje novog ugovora, danas je jasno da nitko ne može raditi što ga je volja, već treba poštivati zakon. Nadam se da će žičara biti samo kratko zatvorena, ne duže od mjesec dana, ukoliko sve tri strane – Državno odvjetništvo, Grad Dubrovnik i Excelsa nekretnine budu razumne, a vjerujem da će biti. Prema informacijama koje sam dobio od DORH-a, potpisat će se uskoro ugovor i platit će se nakanda, pa se nadam da će žičara biti kratko zatvorena, ne duže od mjesec dana. Žičara će raditi kad se ovo riješi pa će i gosti će biti zadovoljni," objasnio je Franković te kazao kako ovo nije loša reklama već najbolja reklama. 

"Dođite u RH, ali poštujte zakon, to je prava reklama. Nisu svi na gubitku, već je Excelsa na gubitku, ali vjerujem da je i njima došlo do glave da nisu radili po zakonu," zaključio je Franković.

Popularni Članci