'IGRE BEZ GRANICA' Jedinstveno natjecanje u Centru Josipovac, učenici i štićenici udružili snage u sportu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Centar Josipovac
Centar za rehabilitaciju Josipovac pokrenuo je jedinstveno sportsko natjecanje „Igre bez granica“ s ciljem povezivanja učenika škola i korisnika ustanove u zajedničke sportske aktivnosti kako bi se omogućilo uključivanje korisnika u zajednicu, uklonile barijere različitosti i potaknulo učenike da prihvate i prepoznaju potrebe drugih i drugačijih.

Osnovna škola Župa dubrovačka prva se uključila u sportske igre te je ravnatelj škole Anton Jurkić svečano otvorio ovo blagdansko sportsko natjecanje na koje je doveo 18 učenika, zajedno sa svojim suradnicima, profesorom tjelesnog odgoja Vidom Vlahićem i psihologinjom Nikicom Gregoš.

Svečano otvaranje prvih Igara bez granica uveličale su Župske mažoretke pod vodstvom Marijete Klis nakon čega je krenulo natjecanje mješovitih ekipa korisnika među kojima šest učenika 4. razreda i 12 učenika 6. razreda u pet kategorija: stolni nogomet, stolni tenis, bacanje obruča, kuglanje i pikado.

Nakon dodjele medalja i pehara sportsko natjecanje završilo je druženjem uz pizzu.

Volonteri SKAC DU (Studentski katolički centar Dubrovnik) za sve sudionike su s puno ljubavi i truda pripremili prave poslastice palačinke, vafle i prikle.

"Nastala su nova prijateljstva udruženih sportskih snaga korisnika i učenika, a posebno je bilo vidjeti podršku učenika i poticanje sportskog duha kojim su bodrili jedni druge i međusobno si pomagali. Svi zajedno, na istoj strani slabiji i jači, veliki i mali, na ovim sportskim igrama svi su bili kao jedan", opisali su iz Centra Josipovac ovaj predivan događaj.

V.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ zahvalila je ravnatelju Jurkiću što je prepoznao vrijednosti ovog sportskog susreta u nadi da će „Igre bez granica“ prerasti u jednu tradiciju igre i druženja u koje će se uključiti i druge škole. Zahvalila je mažoretkama na svečanom nastupu i volonterima SKACa na posebnom doprinosu koji je toliko razveselio sve prisutne.

"Čestitamo natjecateljima na osvojenim medaljama i do sljedećeg susreta šaljemo sportski pozdrav svima!", poručili su iz Josipovca.

Popularni Članci