INA OPET UČINILA CIRKUS 'Brodovi stoje do ponedjeljka, ovo je strašno da nam se događa u srcu sezone!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Čitatelj Dubrovačkog dnevnika (podaci poznati redakciji) upozorio je kako su se vlasnici plovila, posebno oni koji žive od ribarstva i turizma, našli u velikom problemu. 

Kako je kazao za Dubrovački dnevnik, riječ je o negativnoj praksi INA-e, a radi se o tome kako Dubrovčani od jučer ujutro, od 11 sati, ne mogu natankati plavi dizel u Sustjepanu, što je jedina postaja za plavi dizel u Dubrovniku, a sljedeća najbliža je - Lastovo. Da bi stvar bila gora, plavi dizel se i inače ne može natankati ni subotom i nedjeljom, nego samo radnim danom do 15:00 sati. 

"S INA-om već neko vrijeme traje taj cirkus po gradu. Postalo je nemoguće! Ovo je kap koja je zaista prelila čašu, a mi nemamo nikakvu alternativu. Mnogi od nas žive od turizma. Brodovi stoje, nema goriva, i to u jednom turističkom gradu. Ne treba ni govoriti koliki je apsurd što se gorivo ne može natankati vikendom," izjavio je. 

Podsjetimo, plavi dizel je gorivo koje se subvencionira od strane Države, a cijena litre iznosi oko pet kuna, dok je cijena 'običnog' dizela gotovo duplo skuplja. S obzirom na to kako osobe koje se bave turizmom i ribarstvom predstavljaju velike potrošače, cijena od četiri kune više po liri predstavlja veliku razliku i trošak. 

Popularni Članci