KONAČNO STIŽE PEDIJATRICA Do kraja godine ambulanta u Mokošici počinje s radom

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Robert Anic/PIXSELL
Pedijatrijske ambulanta u Novoj Mokošici do kraja godine će početi s radom, potvrdio je to gradonačelnik Mato Franković.

Grad Dubrovnik je obnovio i uredio prostor površine 150 metara kvadratnih, u Vinogradarskoj ulici, a Dom zdravlja Dubrovnik je preuzeo pedijatrijsku ambulantu na upravljanje. Također, prethodno je Grad osigurao stan na korištenje za pedijatra čime su stvoreni izvrsni uvjeti za rad. Raspisan je natječaj za plaću od 14 tisuća kuna neto, no nitko se na isti nije javljao. Tada je ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan za Dubrovački dnevnik komentirao kako pregovaraju s ljudima iz Hrvatske koji su voljni doći raditi.

Pregovori su nedavno uspješno riješeni te u Dubrovnik, početkom studenog, dolazi raditi pedijatrica što nam je Bazdan i potvrdio.

- Ne mogu još točno reći odakle je doktorica jer ona treba s poslodavcem riješiti svoj status. Kada dođe u grad, neko vrijeme će raditi u našim zdravstvenim ustanovama i onda počinje u Mokošici - komentirao je ravnatelj Doma zdravlja.

Također, Franković je najavio i logopeda u Mokošici što će, uz pedijatriju, predstavljati dvije funkcionalne povezane cjeline. 

- Drago mi je da sve ide sve u dobrom smjeru tako da će Mokošica, ali i cijeli Dubrovnik, time dobiti puno jer su nam liječnici jako potrebni. Neki stanovnici čak idu na Grudu jer imamo puno djece. Funkcioniranjem ove ambulante bit će smanjeno opterećenje i otvorit će se nove mogućnosti - naglasio je gradonačelnik Mato Franković.

Popularni Članci