LAKO JE TAKO! Parkiraj kod vrtića pa na kavu na Vojnović, a roditelje tko pita za sigurnost (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Nedostatak mjesta za parkiranje u Dubrovniku je problem s kojim se vozači suočavaju svakodnevno, a proces snalaženja na raznorazne načine dio kulture.

Parkiranje na kolniku, u zavoju, na travnatoj ili pješačkoj površini i slični prekršaji samo su neke od disciplina s kojim se dubrovački vozači redovito i domišljato koriste. Jedan od gorih primjera je u Ulici Iva Vojnovića gdje se stvara gužva zbog velikog prometa te je zbog toga izraženo bahaćenje pojedinaca. 

Ta nebriga je posebno istaknuta kod vrtića Palčica gdje, kako svjedoči čitatelj Dubrovačkog dnevnika, svako jutro vlada kaos.

"Ne može se ući u vrtić od automobila koji na ulazu parkiraju i idu na kave na Vojnović, a tu su još i automobili Alfaplana koji rade na gradilištu. Sve je dodatno pojačano i vozilima djelatnika vrtića Palčica koji parkiraju tamo gdje bi korisnici vrtića trebali dovoditi djecu i parkirati", ukazao je čitatelj Dubrovačkog dnevnika razočaranom ovom situacijom jer se tako svakodneno onemogućava roditeljima da na siguran način ostavljaju svoju djecu u vrtić.

Pojedinci tako bez ikakve grižnje savjesti parkiraju na vrhu ulaza u vrtić, u suprotnoj traci, gdje je opasan zavoju te ugodno proštetaju do obližnjeg kafića, a roditelje tko pita za sigurnost.

Popularni Članci