'Malom dječaku i njegovoj obitelji pomoći ćete ako ih pustite na miru'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačkom dnevniku javili su se susjedi i prijatelji obitelji malenog dječaka koji je u nedjelju fotografiran u trgovačkom lancu kada mu je jedna prolaznica kupila kruh, nakon što joj je rekao da je gladan. 

Iako se činilo kako je u nedjelju, s informacijama kako je dječak dobro, kod kuće i s roditeljima koji se brinu o njemu sve gotovo, mediji su potpuno nepotrebno nastavili pisati o ovom slučaju.

Susjedi su ogorčeni, kako kažu, poznaju obitelj koja živi u blizini trgovačkog centra. Dječak je pristojno dijete koje su tu igralo, kao i svaki drugi dan, a kako se kasnije ispostavilo navodno je odgovorio da je gladan jer jednostavno, dijete kao dijete, voli pojesti i vidio je da će mu gospođa to kupiti, tvrde susjedi.

Kažu da znaju obitelj godinama te da se brinu o djetetu i da se cijela buka digla bespotrebno. Naravno, potrebno je podsjetiti i na to kako su se prolaznica, mnogobrojni roditelji, ali i policija prema prvim informacijama kako je dječak sam i gladan opravdano zabrinuli te su svi reagirali u dobroj namjeri. 

Ipak, sva daljnja pisanja, spominjanje Centra za socijalnu skrb, odvratna nagađanja hoće li službe oduzeti djecu obitelji su šokantno zadiranje u jednu obitelj koja to, tvrde upućeni, ničim nije zaslužila.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, sva daljnja pisanja ni malo ne gode obitelji, koja je u šoku od nedjelje, kao i dječak koji je morao razgovarati s policajcima i mnogima drugima samo zato što se tijekom svoje igre u blizini kuće, u trgovačkom centru, jer je vani bilo hladno, usudio od prolaznice uzeti i pojesti što mu je kupila. 

Susjedi tvrde kako se radi o obitelji koja brine o svojoj djeci, koja su svakodnevno neki u vrtiću, drugi u školi te da sve tlapnje neimenovanih izvora o tome kako su djeca sama cijeli dan nemaju nikakve veze s istinom. ''Malom dječaku i njegovoj obitelji najviše ćete pomoći ako ih pustite na miru' - poručuju susjedi nacionalnim medijima, uz objašnjenje da su se javili Dubrovačkom dnevniku zato što je još u nedjelju točno i istinito  izvijestio o ovom slučaju o kojem su brujale društvene mreže. 

Pronađen dječak koji je tražio kruh u Tommyja

Popularni Članci