MANIJACI KORISTE PRILIKE PO AUTOBUSIMA Ljutita Dubrovkinja: 'U gužvi sam odjednom osjetila diranje po bedru'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Jedna je Dubrovkinja (podaci poznati redakciji) upozorila na negativnu praksu koja se u posljednje vrijeme širi po dubrovačkim autobusima, a odnosi se na muškarce koji koriste svaku priliku kako bi 'pipkali' žene i ne odustaju ni nakon njihovog uzmicanja.

„Već dva puta mi se dogodilo da me neki manijak, mogao bi biti isti, dira u autobusu. Gužva, sjedim i osjetim lagano škakljanje po bedru. Pogledam momka do sebe i vidim kako sjedi 'ukoso' te se jednom rukom 'pridržava' za sjedalo. I tom rukom mene dira. Kako nisam znala je li slučajno, značajno sam ga pogledala i pomaknula se od njega. On je bio uporan i nastavio s tim, ruka mu je i dalje bila na mom bedru. Samo sam rekla: 'Oprostite, možete li maknuti tu ruku?' Prepao se i izašao na sljedećoj stanici u Komolcu,“ izjavila je Dubrovkinja.

Isto joj se dogodilo u jednom drugom autobusu koji ne spada pod Libertas.


„Neki muškarac je sjedao iza mene, a ja sam sjedala na sjedalu do prolaza. Pravio se da spava glavom naslonjenom na moje sjedalo, a ruka mu je virila između mog sjedala i sjedala do mene te me je dodirivao. Tada sam mu na ruku stavila torbu i sjela do prozora, ali on je bio toliko odvažan da je provukao ruku između prozora i sjedala kako bi me nastavio maziti po bedru. Naravno kako sam se izderala na njega i prebacila sam se na drugo mjesto,“ izjavila je Dubrovkinja.

Možda će nekome navedeni slučajevi zazvučati kao 'bezazleno pipkanje', ali je zapravo riječ o seksualnom uznemiravanju koje je u Hrvatskoj, za razliku od nešto razvijenijih europskih zemalja, još uvijek nedovoljno prepoznato, a u nekim slučajevima čak i društveno prihvatljivo.

Čitateljica je iz svog primjera htjela upozoriti kako se navedeno može dogoditi i drugim ženama, djevojkama pa čak i maloljetnicama. 

Popularni Članci