GRAD U BORBI PROTIV PLASTIKE Ispred Sponze dijelili ekološke vrećice (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih vrećica, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika dana organizirao je dijeljenje ekoloških vrećica s prigodnim natpisom “Dubrovnik – Grad bez plastičnih vrećica”  ispred Palače Sponza.

Akciji su se pridružili udruga “Eko centar Zeleno Sunce”, Mokošica, Dubrovnik, prodajom vlastitih prirodnih proizvoda i ekoloških vrećica u humanitarne svrhe.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih vrećica organizira se s ciljem edukacije javnosti o štetnosti plastičnih vrećica i zamjeni istih. Jedna plastična vrećica razgrađuje se od dvadeset do tisuću godina, a s obzirom na to da recikliranje nije u potpunosti zaživjelo, velike količine vrećica odlažu se nepravilno u okoliš, na kopnu i u moru.

Oceanima danas plovi skoro 270 tisuća tona plastičnog otpada, od kojeg ugibaju ribe, sisavci, kornjače, ptice, a sasvim sigurno je da plastična vrećica utječe i na zdravlje čovjeka.

Ekološke vrećice besplatne su za sve građane. Također, akcija djeljenja vrećica nastavit će se i početkom 2019. godine na drugim lokacijama.

Popularni Članci