MINISTAR U DUBROVNIKU O SPLITSKOM ODLAGALIŠTU: 'Kazne neće pomoći da se Karepovac brže sanira'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić stigao je u Dubrovnik gdje se dotaknuo jednog od najaktualnijih pitanja u ovom trenutku, a riječ je o splitskom odlagalištu Karepovac.

„Što se tiče aktivnosti na sanaciji, želim naglasiti kako ona nema alternativu. Sanacija treba biti nastavljena kako bi se neugodni mirisi što prije eliminirali. Što se tiče izjave Nina Vele ili bilo kojeg dužnosnika u kontekstu toga kako se na početku sanacije nisu mjerili svi plinovi, svi moraju preuzeti odgovornost za svoj dio posla,“ izjavio je Ćorić.

Na pitanje hoće li itko odgovarati zbog eventualnih propusta, Ćorić je kazao kako kazne neće doprinijeti rješenju problema Karepovca.

„Odgovornost je na onome tko odrađuje taj posao. Ne želimo ulaziti u lokalni segment posla. Naš zadnji nadzor koji se vršio od 12. do 31. siječnja je urodio rješenjem kojim je propisano da se ispoštuju nove dodatne mjere. A mi ćemo kontinuirano pratiti stanje. Što se tiče odgovornosti, ako ona postoji, treba je tražiti na razini jedinica lokalne samouprave. Kazne i uopće takav pristup neće doprinijeti da se Karepovac brže sanira,“ izjavio je.

Na pitanje odvija li se sanacija po zakonu, Ćorić je kazao kako u to nema razloga sumnjati.

Popularni Članci