MJESTO ZA DRUŽENJE I NOVE KREATIVNE IDEJE Centar za mlade dobiva prostore u Luci Dubrovnik (FOTOGALERIJA)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović, DD
Na više od 500 kvadrata u prostorima Luke Dubrovnik uskoro će se smjestiti Centar za mlade koji okuplja različite udruge. 

Grad Dubrovnik u suradnji s Lukom Dubrovnik i Lučkom upravom ulaže oko pola milijuna kuna, a završetak radova očekuje se za oko dva mjeseca.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić pojasnio je kako će novi prostor Centra za mlade u Luci koristiti desetak udruga koje će potpisati ugovor o najmu, a prostor će moći koristiti, u dogovoru s njima, i svi oni koji nisu definirani ugovorom. Brčić je naveo kako će djelovati više cjelina koje će biti podijeljene u tehnički i društveni blok. Tehnički blok će imati stem garažu, 3D printere, laboratorije, tamnu komoru i ostalo, gdje će biti Zajednica tehničke kulture, Fotoklub Marin Getaldić, dok će u društvenom dijelu biti udruge Maro i Baro, savjetovalište za mlade, Informadur kao i cijeli niz udruga.

- Cilj nam je da oni već iduće godine postanu pravna osoba tako da mogu samostalno prijavljivati projekte. Grad će im pomoći u samostalnosti, a oni trebaju biti odgovorni u odnosu prema društvu i tako na najbolji način iskoristiti svoje kapacitete međusobno ujedinjeni. Prostor nije zamišljen da ga dobije jedna udruga i koristi 24 sata za svoje potrebe nego da to bude propulzivna zona gdje će razne udruge moći dolaziti, a prije toga moraju prihvatiti uvjete igre onih koji su potpisali ugovor - naveo je pročelnik Dživo Brčić.

Za godišnji zakup Grad Dubrovnik će izdvajati oko 150 tisuća kuna. Lučka uprava je preuzela financiranje ugradnje ventilacije i kanalizacije, a Luka Dubrovnik uređenje stubišta, dok je jedna fizička osoba ponudila opiturati prostor.

- Mladi će konačno na jednom mjestu dobiti prostor gdje će se moći družiti, razmjenjivati ideje i razvijati nove kreativne projekte. Udruge mladih su na području ex hotela Stadion imale oko stotinu kvadrata, a sad će iseliti zbog obnove u još veći i bolji prostor - kazao je gradonačelnik Mato Franković te dodao kako će u tim bivšim prostorima biti mjesto za neke druge udruge kao i u Gospinom polju na prostoru stanice za tehničke preglede. Naime, prema riječima gradonačelnika, tu će biti sportske udruge poput kluba Gladijator, ali i neke druge.

Popularni Članci