NAJVEĆE GRADILIŠTE U GRADU Kotar Montovjerna dobio je nove prostorije, gradonačelnik najavio fenomenalan projekt

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradski kotar Montovjerna je dobio novouređene prostorije na adresi Liechtensteinov put 11. Riječ je o trećem gradskom kotaru koji ima novi prostor za članove izvršnog vijeća kotara.

O važnosti uloge gradskih kotara govorio je gradonačelnik Mato Franković koji je istaknuo kako je to prvi kontakt i veza građana i gradske uprave gdje se mogu rješavati manji administrativni problemi poput subvencija za aviokarte i autoceste, ispunjavanje zahtjeva, formulara...

- Očekujemo kako će predsjednici kotara otvoriti svoja vrata građanima za rješavanje problema koje imaju. Hvala koalicijskom partneru Željku Ragužu i Dustri jer bez njihove podrške ovo se ne bi dogodilo. Gradski kotar Montovjerna je najveće gradilište, ulagalo se u Gospino polje, vrtić Palčica, OŠ Montovjerna, asfaltiranje kod Kineskog zida te se dovršava gradnja studentskog doma koji će biti dodatna vrijednost. Ukupno je uloženo u Gk Montovjerna preko stotinu milijuna kuna - kazao je gradonačelnik Franković.

Predsjednik Dustre Željko Raguž istaknuo je kako se na Gradskom kotaru Montovjerna najbolje vidi kako funkcionira koalicija DUSTRA-HDZ.

- Dosadašnji predsjednik Nikša Đerek (DUSTRA) i Arijel Žitković (HDZ) iz GK Montovjerna samo su prvi među jednakima jer se zajednički donose sve odluke vezane za ovaj gradski kotar. Čestitamo im i želim da samo tako nastave jer imaju podršku gradske uprave - istaknuo je Raguž.

Predsjednik Gk Montovjerna Arijel Žitković je pozvao sve građane da dođu u nove prostorije i iznesu svoje probleme da bi ih, kako je istaknuo, krenuli zajednički rješavati. Bivši predsjednik ovog gradskog kotara Montovjerna Đerek naglasio je kako su nove prostorije jako bitne jer iduće godine kreće projekt participativnog budžetiranja.

Gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na važnost participativnog budžetiranja čiji je predvodnik u Hrvatskoj upravo Dubrovnik.

- To nije zamišljeno tako da se samo stavi na internetsku stranicu 'Prijavite svoj projekt' i tako završi cijela priča. To je zapravo potpuno drugačije i mi smo osmisliti financijski i marketinški plan, očekuju nas zborovi građana gdje će oni odlučivati i glasati o svojim projektima koji će na kraju postati dio proračuna za 2021. godinu - pojasnio je Franković dodavši kako participativno budžetiranje maksimalno uključuje građane kroz gradske kotare i mjesne odbore. Franković je spomenuo kako je projekt krenuo iz osnovnih škola gdje se učenike pitalo što im treba, a oni su odabrali ormariće za što su već osigurana sredstva.

- Educirat ćemo građane kako bi shvatili da mogu sami izglasati ono što žele, a to će biti obvezujuće za svaku gradsku upravu. Na svaki projekt koji bude realiziran tim putem stavit ćemo pločicu 'Participativno budžetiranje' tako da ljudi znaju kako je došlo do toga - zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

Popularni Članci