NASTAVIO U JOŠ SRAMOTNIJEM TONU Umirovljeni svećenik Sinanović: 'Nož, žica, Srebrenica, mater vam balijsku j*bem!'

Autor: Ivona Butjer Autori fotografija: N.G./PortalOko
Svećenik Ivica Sinanović na svom je Facebook profilu objavio sramotan status oko dočeka Nove godine na Stradunu, na kojem će Dubrovčane zabavljati jedna od najvećih regijskih zvijezda Dino Merlin. U svojoj je objavi Sinanović napisao kako mu je 'žao što će Dubrovčane zabavljati pjevač iz Bosne', a njegovo pjevanje usporedio s, kako on kaže, 'zavijanjem hodže s džamije'.

„Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku glazbenu zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije pa bujrum gospari,“ napisao je Sinanović na društvenim mrežama, o čemu je prvi pisao Dubrovački dnevnik. No, na tome se nije zaustavio.

Njegov status izazvao je brojna negodovanja od strane Dubrovčana, obožavatelja iz cijele regije, stanovnika muslimanske vjeroispovijesti i brojnih drugih. Neki su se u svojim komentarima zgražali, neki čudili, neki kritizirali, a neki su i vrijeđali. Ipak, Sinanović nije uspio zadržati dostojanstvo te je na sve odgovorio poprilično uvredljivim komentarima. 'Balije: nož, žica, Srebrenica, ', 'Nisam Turčin nikad bio, mater vam balijsku, a vi ste poturice i veći od Turaka iz Turske' samo su neki od komentara koji ne priliče nikome, a posebno ne umirovljenom svećeniku.

Podsjetimo, mediji su o Sinanoviću tijekom proteklih godina naveliko pisali u kontekstu sudskih procesa zbog događanja od 22. svibnja 2012. godine kada je u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1,20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora, Marka Kraljevića. Kako je stajalo u optužnici, Kraljević je u alkoholiziranom stanju došao pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata i Sinanovića udario u lice. Kako je navedeno, Sinanović mu je uzvratio udarcem te ga je više puta uradio šakom po licu zbog čega je Kraljević preminuo.

Inače, Sinanović je nepravomoćnom presudom Županijskog suda iz 2013. godine proglašen krivim te je osuđen na četiri i pol godine zatvora. Nakon žalbe je postupak vraćen na početak, a Sinanović je odlukom iz 2016. godine oslobođen. Državno odvjetništvo se žalilo na oslobađajuću odluku koju je, naposljetku, potvrdio i Vrhovni sud. 

Svećenik, sudeći prema njegovim objavama na društvenim mrežama, voli hrvatske grbove, ali ne one službene, nego one na kojima je prvo polje bijelo, gaji simpatije prema HOS-u i dolazi iz Bosne i Hercegovine pa je nejasno zašto mu smeta izvođač koji potječe iz iste zemlje kao i on sam.

Popularni Članci