NASTAVLJENO ČIŠĆENJE KANALIZACIJE U GRADU U kanalu nova masnoća, sve gotovo do Zimskog festivala (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Radovi na čišćenju kanalizacije u povijesnoj jezgri ovih dana su nastavljeni nakon što su zbog sezone obustavljeni. 

"Nastavili smo čišćenje kanala mješovite odvodnje povijesne jezgre. Susreli smo se s problemom koji se tiče novih fekalija i masnoća koje su nastale u kanalu. Dakle, nije riječ o starim masnoćama u preostalom dijelu nego o novim naslagama," izjavio je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić za Dubrovački dnevnik dodavši kako će čišćenje kanala trajati par dana, nakon čega bi trebala uslijediti gradnja keramičke kinete. 

Radovi bi trebali biti dovršeni do 1. prosinca kada započinje Zimski festival, a zbog produljene sezone u radove se nije moglo krenuti ranije. 

"Prije dva tjedna smo pokušali dovesti kamion na mali mul, no to je bilo nemoguće, kako zbog toga što je povijesna jezgra još uvijek bila puna turista, tako i zbog toga što su svi stolovi na malom mulu bili puni," izjavio je Matušić. 

S obzirom na to kako su u kanal dospjele nove masnoće, izvjesno je kako će se od Grad apelirati na ugostitelje koji bi trebali ugrađivati mastolove jer će cijeli posao koji se trenutno radi biti posve uzaludan. 

Kako teku radovi, pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci