NEMA VIŠE 'MAGISTRALE' PO STRADUNU Grad višestruko poskupljuje naknadu za prometovanje pješačkim zonama!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Grad Dubrovnik višestruko će će povisiti naknadu za prometovanje unutar pješačkih zona.

Naime, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o naknadama za prometovanje prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona na području Grada Dubrovnika ići će na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati u utorak.

"Predloženim izmjenama i dopunama Pravilnika o naknadama za prometovanje prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona na području Grada Dubrovnika preuređuje se visina naknada za  prometovanja motornim vozilima na području povijesne jezgre Grada Dubrovnika na način da se iznos naknada za jednokratno prometovanje u povijesnoj jezgri Grada do 6:00 sati povećava sa 50,00 kuna na 250,00 kuna, a iznos naknada za jednokratno prometovanje u povijesnoj jezgri Grada do 7:30 sati povećava se sa 100,00 kuna na 350,00 kuna. Također, navodi se kako iznos naknada za mjesečno, tromjesečno prometovanje u propisanim vremenskim razdobljima kao i naknada za višekratno prometovanje u povijesnoj jezgri Grada se povećava za 50% dosadašnjih iznosa." - stoji u aktu odluke.

Poskupit će i prometovanje unutar šetnice u Uvali Lapad.

"Šetališta Kralja Zvonimira na način da se iznos naknada za jednokratno prometovanje navedenim područjem do 6:00 sati povećava sa 25,00 kuna na 150,00 kuna, iznos naknada za jednokratno prometovanje do 08:00 sati povećava sa 50,00 kuna na 250,00 kuna. Iznos naknada za mjesečno, tromjesečno, polugodišnje, godišnje i višekratno prometovanje navedenim područjem u propisanim vremenskim razdobljima se povećava za 50% dosadašnjih iznosa." - piše u aktu.

A u obrazloženju ove odluke stoji kako je "cilj dodatno osigurati sigurnost kretanja pješaka navedenim područjem (osobito u povijesnoj jezgri Grada) kroz tendenciju smanjenja broja vozila koja se kreću navedenim pješačkim zonama." - piše.

Popularni Članci