NIJE BILO ŠTIPKANJA Plenković i Juncker u predvečerje prošetali po Gradu (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Premijer Andrej Plenković danas je s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, obišao radove druge faze projekta 'Razvoj Zračne luke Dubrovnik' koji se se sufinancira bespovratnim europskim sredstvima putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020 u iznosu od 155 milijuna eura, a u večernjim satima su prošetali po Gradu.

Plenković i Juncker su se zaputili na večeru, a premijer je u ZL Dubrovnik danas otkrio o čemu će razgovarati.

"Razgovarat ćemo u nizu aktualnih tema. Prije svega su to dogovori koji slijede uoči Europskog vijeća, rasprava o strateškom programu koje će Europsko vijeće usvojiti 21. lipnja, o politici proširenja nakon što je EK izašla s redovitim izvješćem kako bismo dali našu ocjenu spremnosti i podrške pojedinim državama iz Jugoistoka Europe... Sutra ćemo se detaljnije dotaknuti tema koje su od iznimne važnosti za Hrvatsku, uključujući pregovore o europskom proračunu, aposrpciji europskih sredstava. Danas smo od ministrice Gabrijele Žalac čuli kako smo na 69 posto ukupnih ugovorenih sredstava što je izrazito dobra vijest. Nastavljamo s radom u kontekstu svih resora da se dio javnih investicija koji se sufinancira europskim fondovima osjeti na ukupnom gospodarskom razvoju, posebno kad je riječ o povećanju investicija," kazao je Plenković.

Juncker je poznat je po izljevima nježnosti i prisnim pozdravima s europskim čelnicima pa je za vrijeme Plenkovićevog boravka u EU parlamentu istog uštipnuo za stražnjicu pa mu poslao poljubac. Juncker je bio oduševljen Gradom, ali štipao nije nikoga. 

Popularni Članci