NIJE NIŠTA STRAŠNO, DAPAČE POHVALNO! Akcija u gruškoj luci, stigla policija i motoristi (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove  godine nastavlja s provođenjem promidžbeno preventivne akcije 'Mopedi i motocikli u prometu', a pokazna vježba održana je danas u gruškoj luci.

Naime, dolaskom ljepšeg i suhog vremena stvaraju se povoljni uvjeti za vožnju motocikla i mopeda kada dolazi do češćeg stradavanja vozača ovih vozila, bez obzira jesu li oni ili vozači drugih vozila prouzročili prometnu nesreću.

S ciljem zaštite ove kategorije vozača, policija tijekom narednih nekoliko za sve zainteresirane građane organizira akcije na više lokacija gdje će građane upoznati s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća s posebnim naglaskom na vozače mopeda i motocikla. Posjetiteljima će su prezentirani pokazatelji o stanju sigurnosti cestovnog prometa te dati savjeti kako bi se spriječila nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu. Uz razni promidžbeni materijal, građanima je prezentirana i ostala oprema i vozila kojim se policija koristi pri nadzoru prometa.  U provedbu akcije su se, osim predstavnika policije, uključili i predstavnici SHMP, auto škola, moto klubova i stanica za tehnički pregled, kao i predstavnici Udruge RODA su prisutnima prezentirali svoj djelokrug rada.

Popularni Članci