„Nikoga se ne boji ova tvrđa koju grije dah svetog starca“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Portal Oko
Gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je čestitku sugrađankama i sugrađanima povodom feste Svetog Vlaha koju prenosimo u cijelosti.

Drage gospođe i gospari,

Dubrovkinje i Dubrovčani!

Naš Dubrovnik po 1041. put slavi svoj Dan i blagdan svog parca, Svetoga Vlaha. U njegovo ime donosili su se zakoni, kovali novci s njegovim likom, pod njegovom zastavom plovili brodovi, upućivali poslanici u strane zemlje, njegovi kipovi bdjeli na zidinama, promatrali svakog putnika i došljaka, njegove slike gledale su iz svih kućnih uglova i sprječavale mnoge nepodopštine i zločine.

Zato Festa predstavlja izuzetnu svečanost i veselje za nas Dubrovčane, ali i za naše goste iz svih krajeva svijeta. To je dan kada je posebno lijepo biti stanovnik ovog Grada, koji je toliko drugačiji od drugih, a opet bezgranično otvoren prema svima.

Neka nad svim našim pomorcima Sveti Vlaho danonoćno bdije, a svim našim iseljenicima koji Festu slave daleko od Domovine ostane trajna veza za najdraži im Grad.
U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam Vam Festu Svetog Vlaha i Dan Grada. Neka Vas Sveti Vlaho uvijek čuva i prati te svojim moćnim zagovorom zaštiti naš Dubrovnik.

Jer, „nikoga se ne boji ova tvrđa, koju grije dah svetoga starca.“


Gradonačelnik
Andro Vlahušić
 

Popularni Članci