NOVI ZAKON NA SNAZI Dubrovačka policija oduzela im vozačke, kazne platili preko 10 tisuća kuna, a jedan završio u zatvoru

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Na snagu je stupio novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama 1. kolovoza. 

Prometne nesreće, koje prečesto završe s teškim posljedicama, postale su svakodnevica na dubrovačkim prometnicama, ali i diljem Hrvatske.

Dubrovačka policija imala je pune ruke posla pa je u prvih šest dana kolovoza kaznila čak 659 osoba.

Popis

Screenshot

Na upit Dubrovačkog dnevnika izdvojili su tri osobe koje su kažnjene najvišim kaznama.

Tako je zaustavljen vozač u dobi od 53 godine koji je u ponedjeljak, 5. kolovoza, oko 00.50 sati zaustavljen prilikom kontrole prometa u Metkoviću, a kojem je alkotestom izmjerena koncentracija alkohola od 2,87 g/kg.

Osim toga, spomenuti vozač je vrludao na cesti prelazeći iz jedne trake u drugu, nije koristio sigurnosni pojas niti je kod sebe imao važeću vozačku dozvolu kao ni osobnu iskaznicu te je policijske službenike prilikom postupanja vrijeđao.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici uz optužni prijedlog doveden je na Općinski sud u Metkoviću gdje će se provesti redovni prekršajni postupak. Policija je podnesenim optužnim prijedlogom predložila zatvorsku kaznu od 40 dana, a za ostale prekršaje ukupnu novčanu kaznu od 1.600 kuna i tromjesečnu zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Nije dobro prošao ni državljanin Sjeverne Makedonije u dobi od 33 godine koji je zaustavljen 6. kolovoza, u 01.30 sati u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku.

Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 2,65 g/kg, tijekom vožnje je vrludao po cesti, nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policije te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je, uz optužni prijedlog, doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 11.400,00 kuna i 200,00 kn troškova postupka te mu je izrečena tromjesečna zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije.

U Komolcu je policija zaustavila 19-godišnjaka oko 01,25 sati. Mladić je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao motociklom marke Yamaha s registarskom oznakom postavljenom naopako i nevidljivo, pod utjecajem alkohola od 0,46 g/kg i bez vozačke dozvole. Zbog počinjenih prekršaja kažnjen je novčanom kaznom od 11 tisuća kuna.

Sve detalje o kaznama možete pročitati ovdje.

A.H.

Popularni Članci