SJEĆATE SE MALE ŽUTE ŠKOLE? U godinu dana izgrađena velika škola na Montovjerni, nastava počinje u rujnu

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Dva mjeseca je ostalo do kraja radova na budućoj OŠ Montovjerna što znači da je škola izgrađena i prije ugovorenog roka koji je bio za srpanj ove godine. Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je danas novoizgrađenu zgradu osnovne škole na Montovjerni. Konstrukcija zgrade u potpunosti je gotova, postavljeni su i svi otvori, svjetlarnici, dimne zavjese. U tijeku su završni montažerski radovi na instalacijama, radovi na fasadi te unutarnji ličilački radovi, a potrebno je još izvesti radove na parkingu i uređenju okoliša

Gradonačelnik Mato Franković podsjetio je kako je prošle godine točno na današnji datum počelo rušenje takozvane 'Male' škole.

- Danas obilazimo završne radove nove, velike škole na Montovjerni. Zadovoljni smo viđenim, ali i kvalitetom izvedenih radova koji su doista na visokoj razini i prije predviđenih rokova. Očekuje nas nabavka opreme za koju smo raspisali javnu nabavu kako bi sve bilo spremno za početak školske godine u rujnu 2020. godine - kazao je gradonačelnik Franković dodavši kako je privremena ravnateljica Snježana Vlahinić bila zadužena za administrativni dio posla pred početak školske godine.

Vlahinić je pojasnila kako će u novoj školi biti oko 450 učenika koji će biti smješteni u osam razreda po dva odjeljenja.

- Škola je prekrasna i drago mi je da mi se ukazala prilika biti privremena ravnateljica, a nadam se da ću biti ravnateljica, što mi je velika čast. Posebno je važno da se nastava održava u jednosmjenskoj nastavi i da škola ima produženi boravak - navela je privremena ravnateljica.

Predstavnik izvođača, voditelj gradilišta OŠ Montovjerna Kristijan Jurić kazao je kako očekuje kroz dva mjeseca završetak radova i najavu za tehnički pregled.

Ukupna vrijednost radova, s uključenim PDV-om, iznosi 70.623.228,55 kuna. U novoj školi bit će ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa. Nova škola moći će smjestiti 448 učenika.

Prošlog tjedna je, podsjetimo, raspisana i javna nabava za namještaj i opremu u vrijednosti 4.246.100,00 kuna, plus PDV. Novu školsku zgradu treba u potpunosti opremiti, stoga se nabavlja sve, od namještaja za učionice i urede, do opreme za sportsku dvoranu te školsku kuhinju. Nakon cjelokupne procedure i ako ne bude žalbi, isporuka opreme i namještaja za školu očekuje se tijekom svibnja.

Popularni Članci