Onečišćenje zatonske vale postaje prošlost, krajem godine započinju radovi na kanalizaciji u Štikovici

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Aida Čakić
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima i predstavnicima Uprave Vodovoda Dubrovnik obišao je u četvrtak radove koje Vodovod provodi na izgradnji kolektora odvodnje otpadnih voda u Zatonu Malom. 

- Nastavljamo s izgradnjom sustava kanalizacijske mreže u Gradu Dubrovniku. Kroz ovu investiciju u Zatonu spojit će se svi stambeni objekti poviše ceste koji su do sada bili najveći onečišćivači zatonske vale. Naime, njihova kanalizacija je direktno ulazila u more i sigurno nakon završetka ovog posla vala će biti čišća - kazao je gradonačelnik Franković dodavši kako se nastavlja s ostalim projektima, a najavio je kako se do kraja godine započinje izgradnja kanalizacijskog sustava Štikovica.

Vrijednost radova u Zatonu je oko pola milijuna kuna, a radovi na izgradnji sustava dužine oko 250 metara bit će gotovi idući tjedan kada kreće asfaltiranje te spajanje kuća na kanalizaciju.

Direktor Vodovoda Lukša Matušić istaknuo je kako Vodovod nastavlja na izgradnji sustava odvodnje prigradskih i gradskih naselja.

- Iznimno nam je bitno to riješiti jer smo zadnjih godina imali popriličnih problema s onečišćenjem i lošom kvalitetom mora. U budućnosti više neće biti toga zbog čega smo iznimno zadovoljni - naznačio je Matušić. Član Uprave Vodovoda Vicko Begović pojasnio je kako Vodovod radi i u manjim ulicama u Zatonu Malom gdje se rješava vodoopskrba i odvodnja otpadnih te oborinskih voda.

- U planu nam je, po mogućnosti do kraja godine, rješiti obalni kolektor u Zatonu Malom čime bi se posao oko kanalizacijske mreže završio. Hrvatske ceste planiraju ovu cestu rekonstruirati tako da su ovi radovi bili uvjet - kazao je Vicko Begović.

Popularni Članci