POTPISAN UGOVOR Gruška škola više neće biti ista kao prije: 'Dobit ćemo kvalitetniji školu, ali molimo vas za strpljenje'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon što je prošle godine odrađena energetska obnova OŠ Lapad, Grad Dubrovnik uskoro kreće s energetskom obnovom zgrade Osnovne škole Ivana Gundulića. Ugovor o izvođenju ovih radova potpisali su u ime Grada gradonačelnik Mato Franković te u ime izabranog ponuditelja, direktor Alfaplan građenja d.o.o., Mato Butijer.

Energetska obnova škole vrijedna je nešto više od sedam i pol milijuna kuna od čega je 34 posto sufinancirano bespovratnim sredstvima EU fondova. Izvođač je najavio početak radova sredinom lipnja što bi trebalo trajati godinu dana. Gradonačelnik Franković je najavio kako će zgrada prijeći iz energetskog razreda C u razred B što je prema njegovim riječima godišnja ušteda od 71 posto, a ukupna energetska potrošnja objekta smanjit će se za nešto više od 50 posto.

- Nastavlja se kontinuirano ulaganje u osnovnoškolski sustav i podizanje standarda. Radimo OŠ Montovjernu koju ćemo završiti izgradnjom nove škole do Svetog Vlaha, uskoro započinjemo OŠ Marina Držića, a već smo energetski obnovili OŠ Lapad što je dokaz da ova gradska uprava ulaže značajna sredstva - kazao je gradonačelnik Mato Franković istaknuvši kako je OŠ Ivana Gundulića ranije imala jednosmjensku nastavu, no zbog radova privremeno će raditi u dvije smjene. Naime, gradonačelnik je pojasnio kako će određena krila škole biti zatvorena dok će djeca biti prebačena u druge dijelove.

- Radovi će biti kontinuirani stoga molimo roditelje, učenike i osoblje za strpljenje jer, nakon ovih godinu dana, škola će biti u puno boljem i kvalitetnijem stanju. Ona je i sada dobra, ali će biti na višoj razini uz puno veći komfor. Radovi će se zaboraviti, a ostat će ono što je bitno - naglasio je gradonačelnik Mato Franković.

Ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez zahvalila se Gradu Dubrovniku što je prepoznao potrebe škole i djece.

- Održivi razvoj je jedan od ključnih ciljeva Škole za život. Moramo čuvati naš okoliš kako bi i sljedećim generacijama ostavili iste mogućnosti koje mi imamo. Današnjim potpisivanjem ugovora Grad je pokazao kako skrbi o našoj djeci i dokazuje da je pravi prijatelj djece. Ova godine će biti naporna u tehničkom i organizacijskom smislu, a na prvom mjestu nam je sigurnost djece zbog čega ćemo svi dati znatan doprinos. Zajedničkim naporom dobit ćemo kvalitetniju školu za naše učenike - poručila je ravnateljica Elez.

Direktor Alfaplan građenja d.o.o., Mato Butijer, najavio je kako će radovi bit zahtjevni.

- Prije početka radova napravit ćemo dinamički plan kako bi škola što manje trpila jer je važno da učenici imaju neometanu nastavu. Dat ćemo sve od sebe da projekt koji je kvalitetan bude odrađen na vrijeme - zaključio je direktor tvrtke Alfaplan građenje koja će energetski obnoviti OŠ Ivana Gundulića.

Radovi će obuhvatiti izolaciju dotrajalog krova zgrade, vanjskih zidova, poda prema tlu i stropa prema negrijanom prostoru. Zamijenit će se dotrajala vanjska stolarija, postaviti nova LED rasvjeta te će se ugraditi novi učinkoviti radijatori i obnoviti strojarnica. 

Popularni Članci