OD VRTIĆA U ZATONU DO SKALINA U MOKOŠICI Projekti gradske uprave u ovome tjednu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Gradska uprava ovog tjedna raspisala je javnu nabavu za proširenje Dječjeg vrtića Zaton.

U dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutno su smještene dvije odgojno obrazovne skupine – jedna vrtićka i jedna jaslička skupina. Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta, a prema projektu koji je izradila je tvrtka Crta d.o.o. za arhitektonske i inženjerske djelatnosti, formira se prostor za još jednu odgojno obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama te se uređuje prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja.

Također, kod novoizgrađenog autobusnog ugibališta ispod vrtića „Pčelica“ u Novoj Mokošici započeli su radovi na izgradnji skala koje će povezivati Ulicu Bartola Kašića i ulicu Uz magistralu, odnosno bivšu županijsku cestu Sustjepan-Lozica. 

Izgradnjom skala osigurat će se kvalitetnija i sigurnija pješačka komunikacija svim stanovnicima prema Osnovnoj školi Mokošica, a posebice učenicima koji u školu putuju autobusom, kao i građanima nastanjenim ispod magistrale tj. na predjelu Rijeke dubrovačke.

Nadalje, u okviru aktivnosti defiliranih godišnjim planom održavanja sustava javne rasvjete putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika provedena je rekonstrukcija dijela javne rasvjete naselja Trsteno. 

Uz standardnu primjenu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja izvršena je izmjena tehnološki zastarjelih i dotrajalih svjetiljkiu naselju, a ukupna vrijednost investicije iznosila je 27.000,00 kuna bez PDV-a.

Treba reći i da je ovog tjedna Grad Dubrovnik obilježio Međunarodni dan mladih. Prigodna svečanost bila je u prostorima ex hotela Stadion, a tom prilikom pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić rekao je kako se nada da će idući Dan mladih biti proslavljen u potpuno novom prostoru.

Popularni Članci