ODBILI KAFIĆE, NOĆNE KLUBOVE I KASINA Udruge mladih dobile nove zajedničke prostore u Luci Dubrovnik

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Ugovor o korištenju prostora Luke Dubrovnik za dubrovačke udruge mladih potpisali su danas gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž.

Prostor nešto manji od 500 kvadrata u Luci Dubrovnik na tri godine dobit će udruge koje djeluju pod Centrom za mlade Grada Dubrovnika, a riječ je o udrugama "Maro i Baro", "Bonsai", UR institut, "Luža", Društvo Naša djeca, Centar za karijere mladih i ESN (Erasmus Student Network). Također, u novom prostoru svoje će mjesto naći i udruge tehničke kulture koje godinama nemaju prostor ili djeluju u neodgovarajućim uvjetima, kao što su Futura, STEM garaža, RC Modeli i Foto klub Marin Getaldić.

- Kad se puno mladih nađe na jednom prostoru stvaraju se nove ideje i projekti tako da vjerujem kako će biti puno toga realizirano. Na ovaj način ćemo osigurati adekvatan prostor za udruge koje su do sada bile smještene u neprimjerenim prostorijama, ali i one koje su bile smještene na prostoru bivšeg hotela Stadion kod gruškog bazena koji uskoro ide u rekonstrukciju - kazao je gradonačelnik Franković dodavši kako se nada da će novi prostor ispuniti očekivanja mladih.

Predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž obećao je kako će Luka staviti mladima na raspolaganje svu potrebnu logistiku i djelatnike za vrijeme useljenja u nove prostore.

- Sretno smo što su oni naši novi korisnici jer nam je bilo važno da onaj tko dođe obećava sugurnost. Imali smo brojne upite od kafića, noćnih klubova i kasina, ali nam to garantira mir. Zbog toga smo zahvalni Gradu što nam je olakšao muke - naznačio je Željko Raguž.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno Dživo Brčić pojasnio je kako će neke udruge koristiti postore svakodnevno, a neke povremeno, dok će cijelim kompleksom rukovoditi Centar za mlade koji će napraviti kalendar korištenja prostora.

- Do kraja tjedna ćemo imati procjenu troškova pregrađivanja, a udruge su spremne svojim sredstvima sudjelovati u rekonstrukciji prostora. Ugovor od tri godine daje nam mogućnost prijave na strukturne EU fondove pri opremanju - naznačio je Brčić.

Voditeljica Info centra za mlade Informadur Belinda Marić zahvalila se Gradu Dubrovniku i Luci Dubrovnik na pronalasku prostora naznačivši kako su udruge mladih dugo godina tražile odgovarajuće prostore.

- Želja nam je bila da svi možemo zajednički raditi i provoditi programe i projekte. Ovi prostori su adekvatni i vjerujem da će zadovoljiti potrebe mladih što će osigurati kontinuitet rada i sigurnost pri prijavi drugih natječaja. Mladi imaju želju i volju baviti se raznim stvarima, imamo širok spektar aktivnosti gdje se mogu razvijati i nadam se da će suradnja, koja je došla u savršenom trenutku, uroditi plodom i novim idejama - zaključila je Belinda Marić.

Popularni Članci