ODLIČNE VIJESTI ZA (BUDUĆE) MAJKE Grad povećava iznos naknade za novorođenče, za treće dijete 33 600 kuna do sedme godine!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Prijedlog odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete u Gradu Dubrovniku naći će se kao točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 27. lipnja. 

Ako Prijedlog Odluke dobije dovoljan broj glasova vijećnika, porast će visina naknade za novorođeno dijete, i to za tisuću kuna. Tako će, ako se izglasa navedeni prijedlog odluke, visina naknade za prvo novorođeno dijete u obitelji narasti s 1 500 na 2 500 kuna, na drugo novorođeno 2 500 na 3 500 kuna, za treće novorođeno dijete s četiri na pet tisuća kuna, dok se naknada za svako daljnje novorođeno dijete u obitelji iznos povećava za 2.500,00 kuna.

Također, ovom Odlukom uvodi se nova potpora roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete nakon 1. siječnja 2019. godine u ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna koja će se isplaćivati u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života.

"Grad Dubrovnik kontinuirano provodi čitav sklop mjera i akcija usmjerenih na kvantitativno i kvalitativno poboljšanje demografskih karakteristika svog stanovništva.

Opći cilj provođenja gradske populacijske politike usmjeren je na stvaranje što boljih ekonomskih i socijalnih uvjeta (odgoja, obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva, zapošljavanja, stanovanja) i usklađen je sa mogućnostima lokalne zajednice.

U Mjere socijalnog programa za 2019. godinu uvršten je čitav niz subvencija, olakšica i potpora usmjerenih poboljšanju demografske slike Grada, a područje skrbi o djeci strategijski je prioritet djelovanja.

Projekt „Dar za novorođeno dijete“, kao važna mjera populacijske politike Grada Dubrovnika, ima svoje mjesto u proračunu Grada Dubrovnika od 2004. godine," stoji u Prijedlogu Odluke. 

foto: arhiva

Popularni Članci