ODLIČNI KONCERTI, KUĆICE, BOGATI DJEČJI PROGRAM Predstavljen Zimski festival, ovo su novosti koje vas čekaju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ovogodišnje izdanje Dubrovačkog zimskog festivala predstavljeno je danas u Luži. Tom prilikom su predstavljeni noviteti te je rečeno nešto više o programu. 

Ovogodišnji Zimski festival posebno je usmjeren na djecu, a naglasak je stavljen na balet 'Orašar' za koji se vjeruje kako će privući i najmlađu publiku. Tu su svakako i koncerti velikih glazbenih zvijezda na Stradunu. Dubrovčane će tako na otvaranju zabavljati The Frajle, a na Stradunu će tijekom prosinca nastupiti Gibonni, Urban&4, Zorica Kondža i bend, a u novogodišnjoj noći Parni valjak. Također,  Dubrovački božićni koncert održat će se 21. prosinca u hotelu Valamar Lacroma, a Dubrovačkom simfonijskom orkestru i dirigentu Vetonu Marevciju pridružit će se vodeći hrvatski tenor Tomislav Mužek te sopranistica Valentina Fijačko Kobić, uz popularnu Vannu, Davora Ercega, Žensku klapu FA Linđo, Klapu Subrenum te Zbor Blasius.

Novost je Božićna placa u Lazaretima gdje će se tijekom cijelog trajanja Festivala održavati prigodni programi, kao i u Bursi. U Uvali će se nalaziti kupola s različitim događanjima kao i klizalište, a u Mokošici će se održavati blagdanska popodneva.  

"Slijedi najljepše doba u godini; kad čovjek čovjeku postane najbolji prijatelj bez obzira voljeli se više ili manje. Očekuje nas bogat program. Ovo je treća godina da organiziramo Festival u suradnji s Igrama. Brojne su zvijezde prisutne i na ovogodišnjem programu. Očekujemo veliki broj ljudi na Stradunu za doček nove godine, ali i za druge dane. Jelke se kite, kućice su tu... Grad će proprimiti novo ruho. Veseli nas da razvijamo i program za najmlađe. Ove godine je Orašar koji će se održati u sportskoj dvorani u Gospinom polju u potpunosti prodan. Svi skupa će vjerujem zaživjeti i kako će ponuda na kućicama biti raznolika. Mogu poželjeti svima nama dobro i lijepo vrijeme. Sto manje kiše, sto vise bure da doživimo predbožićni ugođaj kako treba biti," kazao je na predstavljanju gradonačelnik Mato Franković.

 

Popularni Članci